Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Lupul“ Nichita, paznic la oile CJ

Justificarea lui Popa dă de gândit: Nichita știe ce să facă, după ce „s-a fript“

O întrebare de bun simţ: un cercetat penal pentru o mită uriaşă într-un proiect UE să fie pus de şeful CJ să se ocupe tot de un proiect pe banii UE?

GALERIE
nichita popa
  • nichita popa
- +

Maricel Popa a fost atacat ieri pe flancuri, şi din partea PNL şi dinspre Primărie, după desemnarea controversată a lui Gheorghe Nichita drept consilier personal responsabil cu proiectul „Managamentul deşeurilor“. Liberalii îi cer şefului CJ chiar demisia. „Am nevoie de un om care să facă legătura cu Bucureştiul. Nu sunt mulţi cei care să ştie la ce uşă să meargă“, este argumentul şefului CJ. Întrebat despre probleme penale ale fostului primar, Popa a fost scurt: „Cine se frige cu lapte“...

Numirea fostului primar Gheor­ghe Nichita în funcţia de consilier personal al preşedintelui Con­siliului Judeţean a aprins spiritele în mediul politic. Consilierii ju­deţeni ai PNL au cerut demisia lui Maricel Popa din funcţia de preşe­dinte CJ, anunţându-şi totodată in­tenţia de a informa Comisia Euro­peană cu privire la această numire a unui cercetat penal.

„Pe 17 martie, Popa spunea ferm că niciodată nu a intenţionat să-l angajeze pe Ni­chita la CJ. După nici două săptămâni, auzim altceva. Cineva minte, iar acel cineva este preşe­dintele CJ. Nichita beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, poate candida şi poate fi ales. Dar Popa girează intrarea pe uşa din dos a administraţiei locale a lui Nichita, care a fost suspendat pe motive de corupţie. El este trimis în judecată pentru mită pe un proiect cu fi­nanţare europeană. Numirea lui, cu responsabilităţi pe Sistemul de Management al Deşeurilor, cel mai important proiect al CJ, pus la punct pe fonduri europene, este revoltătoare. Nichita are acum acces la o zonă foarte importantă şi va deveni preşedintele informal al CJ“, a declarat liderul consilie­rilor judeţeni PNL, Romeo Vatră.

Conform aprecierii consilierului PNL Liviu Brătescu, numirea lui Nichita în funcţia de consilier personal ar avea un substrat politic, fiind făcută în contextul tensiunilor dintre Maricel Popa şi primarul Mihai Chirica.

„Nichita devine un aliat în încercarea de a aduce către el oamenii din teritoriu. Po­pa este preocupat să-şi conso­lideze poziţia în PSD, prin constituirea acestui binom cu Nichita. S-ar putea să se trezească însă că nu mai este el preşedinte al filialei PSD, ci Nichita“, a apreciat Bră­tescu.

Popa: „Este un specialist“

Numirea lui Nichita nu a fost susţinută nici de colegul de partid al lui Popa, primarul Chirica.

„Nici nu mai pot fi surprins de deciziile domnului Popa în momentul de faţă. Dumnealui îşi asumă aceste decizii, ca şi consecinţele lor, pe tot parcursul carierei lui politice. Îmi este greu să spun, dar există această posibilitate, ca această numire să afecteze imaginea, nu cred că neapărat a partidului, cât a instituţiei CJ“, a spus Chirica.

Contactat telefonic, preşedintele CJ a precizat că singurul fundament al numirii lui Nichita este reprezentat de experienţa sa în administraţia publică.

„Este un specialist. A lucrat în adminis­tra­ţie 30 de ani, a gestionat nume­roase proiecte. La CJ avem multe proiecte întârziate, nu avem mulţi specialişti, iar cei câţiva existenţi sunt supraîncărcaţi. Am nevoie de un om care să facă legătura cu Bucureştiul. Nu sunt mulţi cei care să ştie la ce uşă să meargă. Orice s-ar spune despre Nichita, după ce Simirad a îngropat ora­şul, el l-a dezvoltat“, a spus Popa.

Acesta a subliniat că Nichita nu va avea atribuţii executive, ci doar de coordonare a echipelor de implementare a proiectelor CJ şi de asi­gurare a legăturii cu executivul in­stituţiei.

„Nu semnează nimic, nu decide nimic. E doar consilier. E o­mul care îi adună pe toţi la o ma­să şi discută cu ei. Eu nu pot să fac una, două, naveta la Bucu­reşti. Interpretările politice nici nu merită să le comentez. Nu am discutat cu Nichita de vreo reîn­toarcere în PSD, cu atât mai puţin de funcţii“, a precizat Popa.

Întrebat despre problemele penale ale fostului primar, Popa a sintetizat: „Dom'le, cine se frige cu lapte, suflă şi-n iaurt“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri