Justiția blochează masacrul girat de ministrul drujbar. Minciunile lui Costel Alexe demontate în instanță (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Justiția blochează masacrul girat de ministrul drujbar. Minciunile lui Costel Alexe demontate în instanță (P)

GALERIE
Alexe-mana-cap
  • Alexe-mana-cap
- +

Castelul de nisip construit de ministrul drujbar se năruiește pe zi ce trece. Obsedat de imagine, Alexe s-a apucat să vorbească despre chestiuni care dau bine la public, fără a avea vreo intenție de a le pune în practică. A vorbit de protejarea pădurilor, dar se taie mai mult ca niciodată, a vorbit de proiecte despre care nu știe nimic și care vor rămâne doar la stadiul de declarație, a vorbit și de protejarea ciocârliilor, dar a dat ordin pentru uciderea a 400.000 de ciocârlii. În niciun moment, ministrul drujbar nu s-a gândit că va rămâne în minister suficient timp pentru a și pune în practică tot ceea ce promite.

În cazul ciocârliilor, ce nu a făcut ministrul a făcut societatea civilă și judecătorii. La cererea Alianței pentru Combaterea Abuzurilor, Curtea de Apel Brașov a dispus suspendarea cotelor de vânătoare stabilite pentru 36 de specii de păsări. Decizia instanței nu este definitivă, dar este executorie, ceea ce înseamnă că se aplică de îndată. „Efemerul ministru al mediului s-a obișnuit să nu ia în seamă nicio critică adusă activității sale. Orice i s-ar reproșa, pune aceeași placă: «e un atac politic, este un fake news». Din fericire, în țara noastră s-a dezvoltat o societate civilă foarte atentă la derapajele Puterii, incisivă și fermă, care semnalează orice abuz. Ca și defrișarea pădurilor, pe care ministrul-drujbă o sprijină cu toate puterile, masacrarea fără noimă a zeci de specii de păsări reprezintă o crimă împotriva naturii sălbatice, crimă ce trebuie împiedicată. Ministrul mediului trebuie să înceteze să mai fie ministrul împotriva mediului”, a declarat președintele Consiliului Județean și al PSD Iași, Maricel Popa.

Ordinul 1400 emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe 13 iulie prevede cote de vânătoare stabilite „din burtă” la numeroase specii de animale și păsări. El prevede, printre altele, posibilitatea împușcării a 400.000 de ciocârlii, 250.000 de prepelițe, 150.000 de sturzi, 220.000 de rațe și chiar a unor specii de păsări a căror populație, la nivel european, se află în scădere. Dincolo de cifrele enorme ale cotelor de vânătoare stabilite prin Ordinul 1400, principalul lucru semnalat de societatea civilă a fost faptul că la baza ordinului nu există niciun argument care să le justifice. Nimeni nu știe cum s-a ajuns la o cotă de fix 399.844 de ciocârlii, 41.432 de turturele sau 140.566 de coțofene. Și Societatea Ornitologică Română a atras atenția că nu există o metodologie de calcul, nu există niciun recensământ al păsărilor în baza căruia să se poată aprecia numărul de exemplare ce pot fi vânate fără a pune în pericol specia sau echilibrul ecologic.

Faptul că ministrul Alexe a emis ordinul fără nicio susținere științifică reiese și din „apărarea” Ministerului Mediului în fața instanței. În întâmpinarea depusă de acesta se menționa doar că chemarea sa în judecată ar fi fost inadmisibilă. Nu a fost adus un argument de fond, ci doar s-a încercat o fentare procedurală.

Cum protejează Alexe ciocârliile: doar din vorbe, că dă bine la imagine.
Alexe - declarație februarie 2020: Am luat decizia de a pune sub protecţie ciocârlia şi capra neagră, pentru care vânătoarea a fost permisă fără restricţii.
Alexe – iulie 2020: semnează ordinul pentru uciderea a aproape 400.000 de ciocârlii.
August 2020: Ordinul ministrului mediului este desființat în instanță.


Departamentul de Comunicare al PSD Iași


Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.