anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Comunicat de Presă

Justiția blochează masacrul girat de ministrul drujbar. Minciunile lui Costel Alexe demontate în instanță (P)

GALERIE
Alexe-mana-cap
 • Alexe-mana-cap
- +

Castelul de nisip construit de ministrul drujbar se năruiește pe zi ce trece. Obsedat de imagine, Alexe s-a apucat să vorbească despre chestiuni care dau bine la public, fără a avea vreo intenție de a le pune în practică. A vorbit de protejarea pădurilor, dar se taie mai mult ca niciodată, a vorbit de proiecte despre care nu știe nimic și care vor rămâne doar la stadiul de declarație, a vorbit și de protejarea ciocârliilor, dar a dat ordin pentru uciderea a 400.000 de ciocârlii. În niciun moment, ministrul drujbar nu s-a gândit că va rămâne în minister suficient timp pentru a și pune în practică tot ceea ce promite.

În cazul ciocârliilor, ce nu a făcut ministrul a făcut societatea civilă și judecătorii. La cererea Alianței pentru Combaterea Abuzurilor, Curtea de Apel Brașov a dispus suspendarea cotelor de vânătoare stabilite pentru 36 de specii de păsări. Decizia instanței nu este definitivă, dar este executorie, ceea ce înseamnă că se aplică de îndată. „Efemerul ministru al mediului s-a obișnuit să nu ia în seamă nicio critică adusă activității sale. Orice i s-ar reproșa, pune aceeași placă: «e un atac politic, este un fake news». Din fericire, în țara noastră s-a dezvoltat o societate civilă foarte atentă la derapajele Puterii, incisivă și fermă, care semnalează orice abuz. Ca și defrișarea pădurilor, pe care ministrul-drujbă o sprijină cu toate puterile, masacrarea fără noimă a zeci de specii de păsări reprezintă o crimă împotriva naturii sălbatice, crimă ce trebuie împiedicată. Ministrul mediului trebuie să înceteze să mai fie ministrul împotriva mediului”, a declarat președintele Consiliului Județean și al PSD Iași, Maricel Popa.

Ordinul 1400 emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe 13 iulie prevede cote de vânătoare stabilite „din burtă” la numeroase specii de animale și păsări. El prevede, printre altele, posibilitatea împușcării a 400.000 de ciocârlii, 250.000 de prepelițe, 150.000 de sturzi, 220.000 de rațe și chiar a unor specii de păsări a căror populație, la nivel european, se află în scădere. Dincolo de cifrele enorme ale cotelor de vânătoare stabilite prin Ordinul 1400, principalul lucru semnalat de societatea civilă a fost faptul că la baza ordinului nu există niciun argument care să le justifice. Nimeni nu știe cum s-a ajuns la o cotă de fix 399.844 de ciocârlii, 41.432 de turturele sau 140.566 de coțofene. Și Societatea Ornitologică Română a atras atenția că nu există o metodologie de calcul, nu există niciun recensământ al păsărilor în baza căruia să se poată aprecia numărul de exemplare ce pot fi vânate fără a pune în pericol specia sau echilibrul ecologic.

Faptul că ministrul Alexe a emis ordinul fără nicio susținere științifică reiese și din „apărarea” Ministerului Mediului în fața instanței. În întâmpinarea depusă de acesta se menționa doar că chemarea sa în judecată ar fi fost inadmisibilă. Nu a fost adus un argument de fond, ci doar s-a încercat o fentare procedurală.

Cum protejează Alexe ciocârliile: doar din vorbe, că dă bine la imagine.
Alexe - declarație februarie 2020: Am luat decizia de a pune sub protecţie ciocârlia şi capra neagră, pentru care vânătoarea a fost permisă fără restricţii.
Alexe – iulie 2020: semnează ordinul pentru uciderea a aproape 400.000 de ciocârlii.
August 2020: Ordinul ministrului mediului este desființat în instanță.


Departamentul de Comunicare al PSD Iași


Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.