Justiţie cu bisturiul: neurochirurgul Dimov, interzis în sistemul sanitar

vineri, 23 septembrie 2016, 01:55
2 MIN
 Justiţie cu bisturiul: neurochirurgul Dimov, interzis în sistemul sanitar
Trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar contestat vehement de avocaţi, medicul Dimov nu are dreptul de a profesa în sistemul public sanitar din România.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să menţină măsura controlului judiciar impusă medicului neurochirurg Victor Dimov, colaborator al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Printre interdicţiile impuse doctorului pensionar Dimov, ajuns la 72 de ani, se numără şi cea de a mai profesa în sistemul public sanitar din România. Potrivit unor surse din cadrul Spitalul de Neurochirurgie, medicul Dimov avea un contract incredibil cu unitatea spitalicească, fiind plătit cu 36 de lei pe oră pentru activitatea sa.

Trimis în judecată recent de Parchetul de pe lângă Tribunal, Dimov urmează a fi chemat în instanţă pentru a se stabili dacă se face sau nu vinovat de faptele de luare de mită şi trafic de influenţă ce îi sunt imputate. Potrivit unor surse juridice, procurorii ar avea probe „slabe” prin care să demonstreze că Victor Dimov ar fi condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani, singura probă în acest sens fiind mărturia denunţătoarei. Abia după operaţie, aceasta a purtat aparatură şi l-a înregistrat pe medic, discuţiile nefiind – spun sursele noastre – foarte explicite. 

Faptele imputate 

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori în cazul neurochirurgului, fapta acestuia ar fi fost comisă pe 18 iulie. Procurorii spun că medicul colaborator de la „Neuro” ar fi cerut pacientului S.I. suma de 1.000 de lei pentru sine şi alţi 200 de lei pentru un anestezist din cadrul unităţii sanitare în schimbul unei intervenţiei chirurgicale. Procurorii au mai reţinut în actul de acuzare că Victor Dimov i-ar fi dat de înţeles pacientului că are influenţă asupra anestezistului şi că îl va determina pe acesta să îşi exercite atribuţiile de serviciu, din acest motiv fiind reţinută şi infracţiunea de trafic de influenţă.

„În data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Miruna Curecheriu, avocatului neurochirurgului, ne-a precizat: „Acest dosar este o ficţiune, pur şi simplu o ficţiune. Noi vom publica hotărârea judecătorească atunci când aceasta va fi pronunţată. Fapta imputată de Parchet nu există. Din punctul meu de vedere, este ficţiune.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii