anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Kaufland deschide magazinul din Tătăraşi la sfârșitul acestei luni

GALERIE
deschidere, kaufland, tatarasi
 • deschidere, kaufland, tatarasi
- +

Supremarketul va fi delimitat de străzile Aurel Vlaicu şi Ignat

 

Noul magazin Kaufland din Tătăraşi va fi deschis la sfârşitul lunii februarie. Lanţul de retail a amplasat un anunţ în acest sens la şantier, ziua inaugurării fiind stabilită pentru 24 februarie. Lucrările la magazin au fost autorizate vara trecută de către Primărie, în condiţiile în care, anterior, la început de an, a avut loc pregătirea terenului. Suprafaţa desfăşurată a supermarketului ajunge la peste 6.500 mp, iar parcarea va avea 300 de locuri. De asemenea, pe o suprafaţă de 4.000 mp vor fi amenajate spaţii verzi. Construirea magazinului presupune şi o serie de amenajări privind circulaţia. Astfel, potrivit planului urbanistic aprobat încă din anul 2020 de către Consiliul Local (CL), un acces pietonal suplimentar este amenajat pe latura de vest a amplasamentului prin intermediul unui pod (din str. Ignat).

Celelalte amenajări fac referire la: acces carosabil din str. Aurel Vlaicu (pe laturile de nord şi est) şi realizare acces pentru maşinile de aprovizionare. În prezent, lucrările sunt în curs de finalizare. Amintim că Kaufland are în derulare la Iaşi mai multe proiecte, iar cel mai mare vizează construirea celui de-al treilea centru logistic din ţară pe raza comunei Miroslava. Centrul regional va fi construit în imediata vecinătate a parcului industrial I, respectiv cel de lângă fabrica BorgWarner. Lanţul de retail deţine terenuri în suprafaţă totală de peste 40 hectare, iar suprafaţa construită va fi de 9 hectare. În trei depozite de mari dimensiuni vor fi 11 hale, iar fiecare dintre acestea va avea cel puţin 28 porţi. Potrivit planului urbanistic, parcarea centrului va dispune de 435 de locuri pentru vehicule mici şi 169 locuri pentru TIR-uri.

Kaufland are în pregătire şi două proiecte pentru construirea a încă două magazine: unul în CUG (fosta platformă Fortus, în vecinătatea Centrului Expoziţional Moldova) şi celălalt în Galata (în apropierea intersecţiei şos. Iaşi – Voineşti cu str. Camil Ressu). Toate cele trei proiecte enumerate mai sus sunt în diverse etape de autorizare, iar lucrările ar putea începe chiar din acest an, în funcţie de strategia de dezvoltare a lanţului de retail.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.