Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Klaus Iohannis, impresionat de marşul tinerilor din Chişinău spre Bucureşti. Dar nu va fi în ţară

GALERIE
Klaus Iohannis
  • Klaus Iohannis
- +

Klaus Iohannis s-a aratat foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti, exprimandu-si convingerea ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi in Uniune si in comuniune. Presedintele regreta ca nu este in tara, pentru a ii primi pe acestia la Palatul Cotroceni. "Sunt foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti. Din pacate, nu voi fi in tara si nu ii pot intampina la Palatul Cotroceni, dar fiti convinsi ca mi-ar fi facut o reala placere", a scris, duminica, pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis, referindu-se la cei circa 1.000 de tineri care au pornit, in 5 iulie, din Chisinau spre Bucuresti, dupa Marea Adunare Nationala, mergand pe jos intr-o incercare de a reface "Marsul lui Stefan cel Mare".

"Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toata forta unei generatii care se simte profund europeana, ca drumul nostru are o destinatie comuna. Vom dovedi tuturor ca, oricat de mult efort va trebui sa depunem si oricat va dura, ne vom implini visul de a fi impreuna in Europa. Sunt convins ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi nu doar in Uniune, ci si in comuniune. Va multumesc pentru efortul vostru!", a mai scris seful statului.

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au trecut Prutul, sambata, pe podul feroviar de la Ungheni, refacand simbolic "Podurile de Flori" si fiind asteptati cu flori si colaci de romani din mai multe judete ale tarii.

Tinerii - aproximativ o mie - au ajuns, sambata, la Punctul de Trecere a Frontierei cu Romania de la Ungheni, dupa ce au pornit, in 5 iulie, din Chisinau spre Bucuresti, dupa Marea Adunare Nationala, mergand pe jos intr-o incercare de a reface "Marsul lui Stefan cel Mare".

Mai multe organizatii care sprijina Unirea au pus la dispozitia iesenilor care au dorit sa participe la refacerea simbolica a "Podurilor de Flori" transport gratuit pana la punctul de trecere a frontierei si inapoi.

Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judete ale tarii, precum Botosani, Vaslui, Iasi, dar si Alba si Harghita, care i-au intampinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori si colaci.

Acestia au scandat pentru Unire si pentru desfiintarea "hotarului de la Prut", manifestarile continuand pana dupa-amiaza cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scena improvizata.

Tinerii care au trecut granita au plecat, duminica dimineata, spre Bucuresti, unde isi propun sa mearga, impreuna cu romanii care sustin cauza unirii Romaniei cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere presedintelui Romaniei sporirea eforturilor pentru reintregirea nationala.

Prima intalnire din Bucuresti este programata pentru ora 14:00, in Piata Universitatii, insa organizatorii marsului ii indeamna pe romani sa ii astepte pe basarabeni in toate garile din drumul spre Bucuresti. Trenul a plecat din Iasi, duminica, la ora 6:00.

"Acesti tineri poarta in suflete flacara dorintei de Unire si au nevoie de tot sprijinul romanilor pentru a o duce aprinsa la Cotroceni", a declarat George Simion, presedintele Actiunii 2012, unul dintre ONG-urile care au organizat acest eveniment.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri