anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Klaus Iohannis l-a decorat pe Wayne Eyre, şeful Statului Major al Apărării din Canada

GALERIE
Wayne_Eyre
 • Wayne_Eyre
- +

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, mai multe decrete de decorare, iar printre cei decoraţi se numără şi şeful Statului Major al Apărării din Canada, generalul Wayne Eyre. De asemenea, şeful statului aa semnat decretul prin care se conferă titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” lui Stere Tănase.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere a interesului susţinut faţă de ţara noastră şi a sprijinului constant acordat României, pentru promovarea cooperării la nivel internaţional în vederea abordării cu succes a provocărilor noului mileniu, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general Wayne Eyre, Şeful Statului Major al Apărării din Canada.

De asemenea, în semn de apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă, pentru ansamblul operei sale literare, pentru contribuţia personală la afirmarea valorilor culturale româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura”, doamnei Dana Grigorcea, scriitoare, Confederaţia Elveţiană.

Totodată, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă de care a dat dovadă într-o serie de programe dedicate copiilor şi familiilor vulnerabile, sănătăţii publice şi dezvoltării calităţii vieţii tinerilor din mediul urban, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler Fundaţiei Botnar, Confederaţia Elveţiană.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate în cadrul Fundaţiei caritabile YANA, pentru iniţierea, finanţarea şi implementarea unor proiecte în domeniul social, precum şi pentru promovarea imaginii României în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Ofiţer doamnei Antonia Isabella Frick, Principatul Liechtenstein.

De asemenea, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea de durată de care a dat dovadă în cadrul unor programe educative, culturale, sanitare şi sportive, contribuind, pe această cale, la dezvoltarea relaţiilor dintre autorităţile naţionale, regionale şi locale din România şi Confederaţia Elveţiană, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler domnului Pascal Praz, Confederaţia Elveţiană.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuţia personală în cadrul Fundaţiei caritabile YANA, pentru iniţierea şi implementarea unor proiecte în domeniul social, precum şi pentru promovarea imaginii României în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler doamnei Ana-Gabriela Mateiu”, arată Administraţia Prezidenţială.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.