anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Klaus Iohannis: Mie, personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect

GALERIE
Klaus Iohannis
 • Klaus Iohannis
- +

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că nu este de acord cu supraimpozitarea companilor, propusă de PSD, şi a arătat că nu consideră că este un lucrur necesar, corect sau util, iar o astfel de măsură nu se va introduce. El a explicat că ambele partide, PNL şi PSD încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul ”le pune în practică, alandala şi amestecate”. Şeful statului a menţionat că este normal să existe discuţii în coaliţie, însă părerea sa este că ”Guvernul se mişcă, până acuma, foarte bine”.

”Deocamdată trebuie să facem diferenţa între măsurile care chiar se adoptă şi se pun în practică şi vedem în aceste zile că sunt acte normative care stabilesc ce se va întâmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, impozitele, şi discuşţiile care sunt discuţii politice. Trebuie să vedem situaţia aşa cum este, avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali, fiecare încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică, alandala şi amestecate”, a spus preşedintele. 

Şeful statului a precizat că deocamdată s-a spus că nu vor fi majorate taxele şi impozitele şi nu vor fi introduse taxe noi. 

”Mie, personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util nici corect, ca să mă exprim foarte clar, dar evident că în coaliţie se discută. Fapt este că nu se introduce aşa ceva”, a mai spus preşedintele, precizând că a fost o temă în coaliţie. 

Preşedintele a mai arătat că în discuţiile cu liderii coaliţiei a subliniat foarte clar cătrebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat, să respectăm deficitul şi să facem reforme structurale, şi trebuie să facem reformele stabilite prin PNRR. ”Noi, România, ne-am angajat că facem aceste reforme, şi le vom face”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, este foarte clar că discuţiile în coaliţie vor continua, dar ”acesta nu este un lucru nou, ci un lucru bun şi natural”, el arătând că aceste lucruri trebuie discutate, şi că mai ciudat i s-ar părea dacă cele două partide nu ar discuta. 

”Mai ciudat mi s-ar părea să fie un PNL şi un PSD şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate, trebuie clarificate, şi, până în momentul de faţă, impresia mea este că s-a ajuns la concluzii rezonabile şi guvernul se mişcă, până acuma, foarte bine”, a spus el. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.