anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Comunicat de presă (P)

Kre@tivIS - un proiect pentru toate vârstele

GALERIE
Kreativis
  • Kreativis
- +

Pe 25 mai, la Teatrul Luceafărul din Iași va avea loc a doua ediție a Festivalului Alternativ de Creativitate - Kre@tivIS, o manifestare cu un concept inedit.

Evenimentul este dedicat copiilor, tinerilor şi adulţilor care încă nu au cunoscut succesul, care îşi doresc să se exprime şi încă nu au avut această şansă. Structurat pe mai multe secțiuni - muzică, dans, arte plastice, teatru, scriere creativă, amenajare urbană, design vestimentar, gastronomie, film/fotografie, Festivalul Kre@tivIS încurajează spectacolul, relaţiile de prietenie, respect şi empatie între participanţi, încurajează învăţarea şi îmbogăţirea experienţei artistice.

„Fiecare dintre noi are pasiuni pe care le valorifică în timpul liber. Citim - ne imaginăm o lume. Dansăm - creăm pași noi și forțăm limitele trupului. Cântăm - descoperim noi valențe muzicale. Pictăm - transpunem gânduri și visuri. Fotografiem sau filmăm - imortalizăm clipe. Reamenajăm spații - valorificăm mediul înconjurător. Această manifestare a apărut din dorința de a încuraja creativitatea artistului care se ascunde în fiecare dintre noi. Putem oferi ceea ce creăm publicului ieșean, un public iubitor de oameni, iubitor de nou, iubitor de frumos”, a spus Raluca Zaharia, dirijorul Corului „Juniorii Operei” din cadrul Operei Naționale Române, fondatorul Asociației ZART și unul dintre inițiatorii Kre@tivIS, alături de Geanina Enache, fondatorul Atelierelor Joy Hill (de dezvoltare a inteligenței și creativității copiilor), și jurnalistul Maura Anghel, coordonatorul Clubului de Jurnalism și Public Speaking pentru Copii și Tineri Iași.

Pentru a ieși din anonimat, pentru a crește trebuie să oferi. Creativitatea apare din dorința de a găsi soluții noi de exprimare verbală, corporală, timbrală. „Festivalul Alternativ de Creativitate - Kre@tivIS este un prilej bun pentru a reuni persoane de toate vârstele într-un ambient prietenos și deosebit la scena ieșeană. Muzica, dansul, teatrul, artele plastice, designul vestimentar, filmul și fotografia, scrierea creativă, designul și arhitectură urbană, gastronomia sunt secțiunile festivalului Kre@tivIS. Din punctul meu de vedere, ieșenii sunt într-o frumoasă și continuă dezvoltare în domeniile creative și cred foarte tare că acest festival poate scoate din confortul anonimatului foarte multe persoane talentate”, a spus și Geanina Enache.

La festival s-au înscris peste 60 de participanți atât din Iași, cât și din alte localități ale Moldovei. Cei mai talentați vor fi răsplătiți cu premii speciale. Câștigătorii secțiunilor de Muzică, Dans, Teatru și Design Vestimentar vor fi invitați la Gala Kre@tivIS, iar cei mai talentați artiști înscriși la Secțiunile Arte Vizuale, Fotografie, Robotică, Amenajare Urbană și Gastronomie vor fi invitați la o expoziție care va fi vernisată în foaierul Teatrului Luceafărul. Cele mai reușite povești înscrise în festival vor fi publicate în revista Glare.

„Ne dorim să susţinem artiştii ieşeni să îşi exprime talentele, să se facă auziţi  şi cunoscuţi. Vrem să le oferim o scenă tuturor celor dornici să vorbească despre pasiunile lor”, a completat jurnalistul Maura Anghel.

Kre@tivIS este o inițiativă a revistei Glare, Asociației ZART și Joy Hill.

Partener – Ateneul Național din Iași, VinClass by Yvona Mardare.

Parteneri media – Ziarul Evenimentul, Ziarul de Iași, Radio Iași.

Vă aşteptăm alături de noi pe toţi cei care aveţi curajul de a vă urma visele!

Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de email festivalul.kreativis@gmail.com sau la tel 0753.12.83.55.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.