L-a omorât pe cel care i-a furat portofelul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

L-a omorât pe cel care i-a furat portofelul

GALERIE
furat portofelul
  • furat portofelul
- +

Un ieşean va petrece cinci ani în închisoare pentru un portofel gol. Acesta şi-a ucis din câteva lovituri un consătean în buzunarul căruia şi-a găsit portofelul pierdut. Victima a murit la trei zile după incident.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 17/18 iunie. Viitorul agresor, Alexandru Cîrjan şi viitoarea victimă, G.M. se aflau pe terasa aceluiaşi bar din Pârcovaci. G.M., care îşi câştiga existenţa muncind cu ziua sau confecţionând mături din crengi aduse din păduse, lucrase în acea zi la tencuiala unei case. Ulterior, venise la bar şi, ameţit de băutură, se întinsese pe o bancă de la intrarea pe terasă. Cîrjan a venit pe seară, împreună cu câţiva prieteni. La o jumătate de oră după miezul nopţii, barul s-a închis, dar cîţiva consumatori au rămas pe terasă încă două ore. În jurul orei 2.00, de grupul rămas pe terasă s-a apropiat G.M., care se trezise din somn între timp. A primit o bere din partea celorlalţi şi a rămas o vreme alături de ei.

Camerele de supraveghere ale barului au surprins momentul în care G.M. observă un obiect negru aflat pe pardoseală, îl trage discret cu piciorul spre el, apoi se apleacă, îl ridică şi îl pune în buzunar. Două minute mai târziu, G.M. pleacă. După încă 5 minute, şi Cîrjan se ridică de la masă, moment în care sesizează dispariţia portofelului. Informat de ceilalţi că G.M. ar fi băgat ceva în buzunar, a fugit după el. L-a ajuns din urmă după aproape o jumătate de kilometru, l-a apucat de gât, trăgându-l în jos, apoi l-a lovit cu pumnii, cerându-i portofelul. S-a oprit temporar, la apropierea unei maşini, iar apoi şi-a văzut portofelul în şanţ. L-a luat, a văzut că nu era nimic înăuntru, i-a mai dat o lovitură cu piciorul în cap, lui G.M., după care a plecat.

A doua zi, pe G.M. l-a vizitat unchiul său, văzând că este bătut. După încă o zi, unchiul a constatat că nepotul său nu se ridicase din pat şi părea că nu mai respiră, aşa că a apelat la ambulanţă. G.M. a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, dar a decedat după încă o zi, pe 21. Raportul medico-legal avea să stabilească faptul că moartea i s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral, care a provocat o hemoragie craniană.

În faţa instanţei, Cîrjan şi-a recunoscut faptele. În aprecierea sentinţei, judecătorii au reţinut faptul că acesta avea cazier, dar şi că îşi abandonase victima, lăsând-o fără ajutor, deşi sesizase că aceasta se afla în stare gravă. "Inculpatul nu pare a avea reprezentarea conduitei sale, nu pare să regrete în mod real fapta ce i se impută, are un nivel de autocenzură şi de rezistenţă la frustrare scăzut, mai ales pe fondul consumului de băuturi alcoolice, identificând o serie de argumente discutabile, de natură să justifice gestul său şi să minimizeze gravitatea urmării produse", au apreciat magistraţii. Aceştia l-au condamnat pe Cîrjan la 5 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, dispunând totodată plata unor despăgubiri de aproape 19.000 lei familiei victimei. Cîrjan a declarat apel, acesta urmând să se judece la începutul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.