L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Dar să nu plecăm totuşi prea departe, ci să rămânem pe la uşa jupânilor politici. De-un par egzamplu, la uşile ce duc spre Chirica, unde ce credeţi că a văzut zilele acestea amicul Archibald Tănase?

Voi îl mai ţineţi minte pe fostul consilier local, băiat de la cumătrie şi jongleor imobiliar Florinel, cel care a umblat în campanie cu toate alaiurile electorale pesediste dar, vorba lui domn preşedinte, ghinion: norocul n-a mai ajuns până la poziţia lui pe listă? Ei, şi voi acuma, cum să-l uitaţi aşa uşor? Ăla, domle, care venea la serviciu cu o limuzină cât Buceagul Ceapeului, şi căruia i-a ţâţâit vreo lună fundul, de stătea de frică numai pe sub garduri la amicul Habarnagiu, în perioada aia în care a fost băgat la răcoare celălalt mare sforar imobiliar din târg, mister Zamă.

Ei bine, acuma că vi l-aţi amintit, să vă spunem că amicul Archie cică el vede strgând clanţele pe la premărie în ultima vreme. Dar nu mai trânteşte uşile de perete ca mai an, ci stă cumincior lângă ele cu căciula-n mână şi aşteaptă cuviincios. Semn că, deh, cum vă mai spuneam noi aicea: degeaba cotizezi unde-ţi spune prost buhaiul, dacă tu oricum eşti cu vaca…

Ce te faci fără politichia trasă direct în uşă la garaj!

Şi dacă tot vorbim de foşti conţilieri locali cu dare de mână în jonglerii imobiliare, nu putem să nu remarcăm şi o postare recentă a unei madame din categoria asta, Violeta Găburici dacă nu aţi uitat-o şi pe ea ca pe musiu de mai sus.

Da, ea e, blondina aia băgată în politichie pe mâna partidului-rateu al ex-dipotatului Movilă, şi care, din ce am monitorizat noi mandatul trecut, a votat numai cum s-a cântat la cumătrie. Cu toate astea, şi deşi ştim că bisnisurile imobiliare i-au mers din plin, vedem acum că se afişează pe feisbuc cu o vechitură de maşină retro.

Hmm, oare să fie din cauză de opoziţie? Sau dimpotrivă? 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.