L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Dar să nu plecăm totuşi prea departe, ci să rămânem pe la uşa jupânilor politici. De-un par egzamplu, la uşile ce duc spre Chirica, unde ce credeţi că a văzut zilele acestea amicul Archibald Tănase?

Voi îl mai ţineţi minte pe fostul consilier local, băiat de la cumătrie şi jongleor imobiliar Florinel, cel care a umblat în campanie cu toate alaiurile electorale pesediste dar, vorba lui domn preşedinte, ghinion: norocul n-a mai ajuns până la poziţia lui pe listă? Ei, şi voi acuma, cum să-l uitaţi aşa uşor? Ăla, domle, care venea la serviciu cu o limuzină cât Buceagul Ceapeului, şi căruia i-a ţâţâit vreo lună fundul, de stătea de frică numai pe sub garduri la amicul Habarnagiu, în perioada aia în care a fost băgat la răcoare celălalt mare sforar imobiliar din târg, mister Zamă.

Ei bine, acuma că vi l-aţi amintit, să vă spunem că amicul Archie cică el vede strgând clanţele pe la premărie în ultima vreme. Dar nu mai trânteşte uşile de perete ca mai an, ci stă cumincior lângă ele cu căciula-n mână şi aşteaptă cuviincios. Semn că, deh, cum vă mai spuneam noi aicea: degeaba cotizezi unde-ţi spune prost buhaiul, dacă tu oricum eşti cu vaca…

Ce te faci fără politichia trasă direct în uşă la garaj!

Şi dacă tot vorbim de foşti conţilieri locali cu dare de mână în jonglerii imobiliare, nu putem să nu remarcăm şi o postare recentă a unei madame din categoria asta, Violeta Găburici dacă nu aţi uitat-o şi pe ea ca pe musiu de mai sus.

Da, ea e, blondina aia băgată în politichie pe mâna partidului-rateu al ex-dipotatului Movilă, şi care, din ce am monitorizat noi mandatul trecut, a votat numai cum s-a cântat la cumătrie. Cu toate astea, şi deşi ştim că bisnisurile imobiliare i-au mers din plin, vedem acum că se afişează pe feisbuc cu o vechitură de maşină retro.

Hmm, oare să fie din cauză de opoziţie? Sau dimpotrivă? 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.