anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

La 15 ani, o fată din Iaşi a fost premiată la un concurs de romanţe

GALERIE
Sabina Strachinaru - Festivalul de RomanteSabina Strachinaru 2 - Festivalul de Romante
 • Sabina Strachinaru - Festivalul de Romante
 • Sabina Strachinaru 2 - Festivalul de Romante
- +

Sabina Maria Străchinaru este elevă a Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici“.

O ieşeancă de 15 ani a reuşit să urce pe podiumul Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei „Te-aştept pe acelaşi drum - In Memoriam Valer Ponoran“, desfăşurat la Zlatna la începutul acestei luni. Sabina Maria Străchinaru, elevă a Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici“, şi-a adjudecat locul al treilea, impresionând ju­riul cu două piese - „Îmi pare rău“, com­pusă de regretatul muzician ieşean Titel Popovici, şi „Vioara“, muzică şi versuri Mia Braia. Din juriu au făcut parte artişti recunoscuţi în această arie muzicală, printre care Ste­la Enache, Traian Jurchelea, Ionuţ Fulea, Marian Stele şi Cristian Fodor. Evenimentul a fost prezentat de Octavian Ursulescu, care a lăudat-o pe ieşeancă în faţa publicului. „Sabina, la numai 15 ani, ne bucură pentru că se apropie de romanţă cu atâta delicateţe, ceea ce Ioana Radu a încercat să transmită urmaşilor săi în ale ro­manţei. Romanţa deseori se şop­teşte, să cânte cu sufletul... nu trebu­ie să ţipi foarte tare, romanţa se cântă cu capul pe pian sau pe vioară. Trebuie să transmiţi, să ai un talent ac­toricesc. Romanţa e o şcoală speci­fică, iar noi nu prea mai avem profesori specializaţi“, a punctat Octavian Ursulescu. Sabina Străchinaru este eleva profesorului Marcel Maxim, la clasa de muzică uşoară şi jazz din cadrul Şcolii de Arte şi, totodată, studiază pian şi violoncel la Liceul de Artă „O. Băncilă“. În cadrul festivalului, tânăra a intrat în competiţie cu absolvenţi de Conservator şi profesori de muzică, fiind cea mai tânără dintre participanţi. „A fost o experienţă frumoasă, din care am avut ce învăţa şi am plecat cu gândul de a lua anul viitor premiul I. Mulţumesc din su­flet domnului profesor Marcel Ma­xim şi doamnei Mimi Popovici, care m-au susţinut şi mi-au cultivat dra­gostea pentru romanţă“, ne-a spus Sabina.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.