anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

La 4 dimineaţa, şi-a stropit soţia cu benzină şi a ameninţat-o că-i dă foc

GALERIE
arestat
  • arestat
- +

Conflictul dintre doi soți aflați în curs de divorț a fost la un pas să degenereze în moarte de om. Provizoriu, a fost emis un ordin de protecție, pe perioada maximă permisă de lege. Până la expirarea acestuia, divorțul ar trebui să se finalizeze.

Maria M. a cerut protecția legii împotriva soțului său, Ion, săptămâna trecută. Ea a cerut evacuarea acestuia din locuința comună și obligarea lui la menținerea unei distanțe de minim 100 de metri față de ea, de locuință și de locul său de muncă. Conform plângerii depuse de femeie, soțul său este o persoană extrem de violentă pe fondul consumului de alcool, ea fiind nevoită să fugă de acasă în mai multe rânduri. Conflictul a culminat pe 18 septembrie, când Ion M. a intrat în camera soției la 4.00 dimineața și a stropit-o cu benzină, amenințând că îi va da foc. Nu a reușit totuși să-și ducă amenințarea până la capăt. Femeia a sunat la 112. Polițiștii au ajuns la fața locului după o jumătate de oră. La moment respectiv, Ion M. era deja liniștit, iar femeia a putut pleca la muncă. La întoarcere însă, a găsit ușile casei bătute în cuie. Maria M. a plecat să locuiască temporar la fratele său, după care s-a adresat instanței.

Nu era de altfel prima oară când bărbatul se manifesta violent cu soția sa. Femeia mai ceruse în două rânduri emiterea unor ordine de protecție. Solicitările nu fuseseră aprobate de judecători, dar împotriva lui Ion M. începuseră cercetări penale pentru violență în familie și amenințare. Luând de această dată în considerare și mărturia fratelui Mariei M., chiar subiectivă, magistrații Judecătoriei Pașcani au reținut că Ion M. ar fi suferind de unele afecțiuni psihice, care se acutizează pe fondul cosnumului de alcool. Ei au dispus emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, interval în care bărbatul nu va avea voie să se apropie de soția sa ori să ia legătura cu aceasta. În plus, bărbatul va trebui ca, timp de trei luni, să se prezinte la fiecare 10 zile la secția de poliție însărcinată cu supravegherea sa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.