anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

La anu’ şi la mulţeani! Iată omul pus de Chirica să implementeze Iaşul digital! Vrednic este...

GALERIE
puls
 • puls
- +

După premiera judeţeană, naţională, mondială şi chiar galactică de săptămâna trecută, iată că pe astăzi revenim tot cu două filmuleţe la rubricuţa noastră, stimaţi telespectatori, lucru pe care nu l-am mai făcut anterior: formate video la o rubrică de text. 

Iar dacă mai punem la socoteală şi faptul că vorbim de noul şef al Direcţiei pentru Transformare Digitală şi Smart City din Premăria Iaşi, mister Cătălin Boghiu, atunci premiera chiar că se potriveşte mănuşă. Cel care ar trebui să implementeze adevărata revoluţie tehnologică a Iaşului, potrivit comuncărilor oficiale, iată că pare să vrea să ne convingă că merită postul, după ce a tot fost acuzat că nu are calificarea necesară, cea de informatician, el fiind la bază inginer mecanic, absolvent de TCM.

Mai concret, ia’n priviţi şi vă cruciţi ce a postat acesta de Sărbători pe pagina lui de Instagram, pagină unde îşi spune “netwalkeru”: filmuleţe în care un aspirator automat, căruia-i spune valetul personal, îi aduce la nas păhărelul cu uischi şi gheaţă:

 

 

Ei, dragilor, acuma voi decideţi: merită au ba acest inginer să implementeze strategia digitală a Iaşului aşa cum arată ea în viziunea lui Chirica? Dar pe bune şi fără vrăjeală...

Oare pe Mihăiţă sau pe dom’ Costel ai noştri nu vrea nimeni să-i ia la el?

Pentru că tot se fac şi se desfac o grămadă de scenarii care mai de care, legate de vizita privată a prezidentei Maia Sandu la Oradea, am zis să facem şi noi o medie a acestora, ca să vi-l prezentăm pe cel mai probabil, ocazie cu care să prezentăm şi un mic regret.

Aşadar, se zice că, în contextul noului conflict al Maiei Sandu cu premierul Natalia Gavriliţă, prezidenta de peste Prut ar fi venit la Oradea, unde s-a întâlnit cu Ilie Bolojan, şeful CJ (fost premare), şi cu actualul premare, tot om de-al lui, iar aicea Maia zice-se că i-ar fi propus lui Bolojan să devină premier peste Prut. Hopaa!? Oare se coace şi pentru România un scenariu mai amplu pentru 2024?

În fine, acuma să vă spunem şi regretul: oare pe Mihăiţă sau pe dom’ Costel ai noştri nu vrea nimeni să-i ia la el? Să-i facă ce vor ei, şi regi, dacă alta nu-i?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

L-am întrebat pe robotul Ion cine va câştiga alegerile la Iaşi în 2024

Cosmin PAȘCA

L-am întrebat pe robotul Ion cine va câştiga alegerile la Iaşi în 2024

A se consemna pentru istorie că până şi versiunile primitive de roboţi plângeau de milă Moldovei.

opinii

Libertate sau siguranţă?

Briscan ZARA

Libertate sau siguranţă?

Dacă ne uităm în urmă, constatăm că ne-am îndepărtat foarte mult de sentimentul autentic, de fericirea de la început, deşi suntem mai în siguranţă ca niciodată. Vom găsi oare într-o zi un echilibru între cele două, sau vom ceda complet uneia dintre ele? Ce e de făcut?

Ringelmann şi cartofii

Cristina DANILOV

Ringelmann şi cartofii

Mulțimea, așa cum spune la carte, este o „colecție” aleatorie sau aproape aleatorie de oameni uniți într-un spațiu dat de un interes temporar și trecător. Sau o simplă multitudine de oameni lipsiți de conexiune organică și unitate - un întreg haotic, de regulă, lipsit de orice organizare internă clară, uneori chiar această organizare este vagă și haotică. Din punct de vedere al psihologiei, mulțimea se distinge printr-o slăbire accentuată a controlului comportamentului său. 

Pe urmele incaşilor (III)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (III)

Templele le-au fost distruse, zeii au fost exileţi, aurul le-a fost jefuit. Dar un lucru nu au putut distruge conchistadorii: puterea incaşilor de a supravieţui. Cu alte cuvinte, incaşii au ieşit din istorie pentru a rămâne în istorie. Iar aici, la Cuzco, ei reprezintă azi 90% din populaţie. Dar nici zeii nu au fost întru totul exilaţi, aşa cum au crezut spaniolii, probă că aceştia sunt mai tari decât vremurile, iar memoria mai profundă decât istoria.

pulspulspuls

Doamne fereşte: iaca, citiţi şi vă cruciţi, dragi alegători, cu cine negociază premarele!

Doamne fereşte: iaca, citiţi şi vă cruciţi, dragi alegători, cu cine negociază premarele!

Vai de capul şi de zilele noastre, dragi ieşeni, dacă am ajuns să trăim noi aceste vremuri! Iacătă: cetiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.