La ce e bună vecina vigilentă și nedezlipită de geam? L-a dat de gol pe hoțul de carduri din parcare

luni, 17 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 La ce e bună vecina vigilentă și nedezlipită de geam? L-a dat de gol pe hoțul de carduri din parcare

Un puști a crezut că poate face ușor rost de niște bani, forțând portiera unei mașini. I-a ieșit, dar bucuria a fost de scurtă durată.

În seara zilei de 29 octombrie 2022, Marius H. și-a lăsat automobilul Ford Focus în fața blocului în care locuia, pe bulevardul Alexandru cel Bun. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 3.30, prin zonă a ajuns Emanuel S., care s-a decis să verifice interiorul mașinii, în căutare de bani. A tras cu putere de mânerul portierei dreapta, reușind să o deschidă. În torpedou a găsit portofelul lui Marius H., în care se aflau 500 de lei și mai multe carduri bancare. A golit portofelul, apoi l-a aruncat lângă un parc de joacă. Ajuns în zona fostului restaurant „Familial”, s-a întâlnit cu un prieten și au mers împreună la un magazin non-stop. La un moment dat, Emanuel S. a chemat un taxi și a plecat la o sală de jocuri. S-a întors tot cu taxiul, în jurul orei 5.40. Și-a cumpărat un pachet de țigări cu unul dintre cardurile furate. Apoi a mers la un alt magazin, cumpărând încă un pachet de țigări. Următoarele trei tranzacții au eșuat, întrucât i-a fost solicitat codul PIN, pe care nu îl cunoștea. A renunțat la noi încercări și a aruncat cardul.

Furtul a fost constatat de păgubit dimineață. Dusese gunoiul și a probat portierele mașinii. Ancheta care a urmat s-a bazat pe înregistrările video ale magazinelor din zonă, dar și pe ochii ageri ai unei vecine din bloc, geamul bucătăriei acesteia dând spre parcare. Îl văzuse pe Emanuel S. și ținuse minte cu ce era îmbrăcat. Informațiile au fost coroborate cu cele furnizate de vânzătoarele magazinelor pe la care trecuse băiatul, iar acesta a putut fi identificat.

Pentru Emanuel S., furtul portofelului a reprezentat prima faptă penală. Între timp, se angajase, așa că magistrații Tribunalului au apreciat că mai poate primi o șansă. Ei au dispus aplicarea unei măsuri educative, cea de supraveghere pe o durată de 5 luni. În acest interval, tânărul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune atunci când este chemat și să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională. El a fost obligat și la plata a 2.000 de lei ca daune față de Marius H. Sentința Tribunalului nu este definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii