anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

La ce furnizor de internet merită se te abonezi

GALERIE
abonament, internet
 • abonament, internet
- +

Pe piaţa românească activează patru mari furnizori de internet, dar care instalează mai rapid serviciile şi care răspunde prompt la reclamaţii?

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) îi obligă pe operatorii telecom să publice indicatorii de calitate privind furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil. Piaţa locală este dominată de RCS& RDS, Romtelecom, NextGen şi UPC. Dintre aceştia cel mai scurt timp de instalare îl au cei de la UPC. Deşi termenul legal este de până la 90 de zile, cei de la UPC promit instalarea oricărui serviciu în trei zile lucrătoare. La capătul opus se află RCS&RDS, care are aproape o jumătate din abonaţii la net fix de pe piaţă. De la semnarea contractului şi până la instalarea serviciilor pot trece şi 21 de zile, în funcţie de norocul fiecăruia. Mult mai bine se mişcă cei de la Romtelecom şi NextGen, care nu depăşesc 7 zile lucrătoare, scrie capital.ro.

În ce priveşte rezolvarea deranjamentelor, RCS&RDS şi NextGen au soluţionat problemele reclamate în termenul promis clienţilor în 97% din cazuri, valori mai mici fiind înregistrate de Romtelecom şi UPC.

În privinţa vitezelor, cea mai mare viteză o oferă  cei de la RCS&RDS. Pentru 55 de lei pe lună clienţii, primesc un abonament Digi Net Fiberlink 1000 cu viteze de transfer (download) de pana la 1000 Mbps si viteze de upload in internet 30 Mbps. Pentru a putea atinge viteza de 1000 Mbps, calculatorul trebuie să fie echipat cu: Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent;Memorie RAM: 4GB;Hard Disk: SSD;Placă de reţea gigabit;Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS;Router care să suporte trafic susţinut de 1 Gbps.

La UPC cea mai mare viteză oferită este de 200 Mbps, upload 6 Mbps, iar abonamentul costă 60 de lei.  La Romtelecom, viteza maxmă oferită este 100 Mbps, upload 32 Mbps, la preţul de 48 lei. Nextgen oferă tot 100 Mbps la download, însă abonamentul costă 37 de lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.