Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

La ce furnizor de internet merită se te abonezi

GALERIE
abonament, internet
  • abonament, internet
- +

Pe piaţa românească activează patru mari furnizori de internet, dar care instalează mai rapid serviciile şi care răspunde prompt la reclamaţii?

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) îi obligă pe operatorii telecom să publice indicatorii de calitate privind furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil. Piaţa locală este dominată de RCS& RDS, Romtelecom, NextGen şi UPC. Dintre aceştia cel mai scurt timp de instalare îl au cei de la UPC. Deşi termenul legal este de până la 90 de zile, cei de la UPC promit instalarea oricărui serviciu în trei zile lucrătoare. La capătul opus se află RCS&RDS, care are aproape o jumătate din abonaţii la net fix de pe piaţă. De la semnarea contractului şi până la instalarea serviciilor pot trece şi 21 de zile, în funcţie de norocul fiecăruia. Mult mai bine se mişcă cei de la Romtelecom şi NextGen, care nu depăşesc 7 zile lucrătoare, scrie capital.ro.

În ce priveşte rezolvarea deranjamentelor, RCS&RDS şi NextGen au soluţionat problemele reclamate în termenul promis clienţilor în 97% din cazuri, valori mai mici fiind înregistrate de Romtelecom şi UPC.

În privinţa vitezelor, cea mai mare viteză o oferă  cei de la RCS&RDS. Pentru 55 de lei pe lună clienţii, primesc un abonament Digi Net Fiberlink 1000 cu viteze de transfer (download) de pana la 1000 Mbps si viteze de upload in internet 30 Mbps. Pentru a putea atinge viteza de 1000 Mbps, calculatorul trebuie să fie echipat cu: Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent;Memorie RAM: 4GB;Hard Disk: SSD;Placă de reţea gigabit;Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS;Router care să suporte trafic susţinut de 1 Gbps.

La UPC cea mai mare viteză oferită este de 200 Mbps, upload 6 Mbps, iar abonamentul costă 60 de lei.  La Romtelecom, viteza maxmă oferită este 100 Mbps, upload 32 Mbps, la preţul de 48 lei. Nextgen oferă tot 100 Mbps la download, însă abonamentul costă 37 de lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri