La ce furnizor de internet merită se te abonezi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 29.01.2022

La ce furnizor de internet merită se te abonezi

GALERIE
abonament, internet
 • abonament, internet
- +

Pe piaţa românească activează patru mari furnizori de internet, dar care instalează mai rapid serviciile şi care răspunde prompt la reclamaţii?

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) îi obligă pe operatorii telecom să publice indicatorii de calitate privind furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil. Piaţa locală este dominată de RCS& RDS, Romtelecom, NextGen şi UPC. Dintre aceştia cel mai scurt timp de instalare îl au cei de la UPC. Deşi termenul legal este de până la 90 de zile, cei de la UPC promit instalarea oricărui serviciu în trei zile lucrătoare. La capătul opus se află RCS&RDS, care are aproape o jumătate din abonaţii la net fix de pe piaţă. De la semnarea contractului şi până la instalarea serviciilor pot trece şi 21 de zile, în funcţie de norocul fiecăruia. Mult mai bine se mişcă cei de la Romtelecom şi NextGen, care nu depăşesc 7 zile lucrătoare, scrie capital.ro.

În ce priveşte rezolvarea deranjamentelor, RCS&RDS şi NextGen au soluţionat problemele reclamate în termenul promis clienţilor în 97% din cazuri, valori mai mici fiind înregistrate de Romtelecom şi UPC.

În privinţa vitezelor, cea mai mare viteză o oferă  cei de la RCS&RDS. Pentru 55 de lei pe lună clienţii, primesc un abonament Digi Net Fiberlink 1000 cu viteze de transfer (download) de pana la 1000 Mbps si viteze de upload in internet 30 Mbps. Pentru a putea atinge viteza de 1000 Mbps, calculatorul trebuie să fie echipat cu: Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent;Memorie RAM: 4GB;Hard Disk: SSD;Placă de reţea gigabit;Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS;Router care să suporte trafic susţinut de 1 Gbps.

La UPC cea mai mare viteză oferită este de 200 Mbps, upload 6 Mbps, iar abonamentul costă 60 de lei.  La Romtelecom, viteza maxmă oferită este 100 Mbps, upload 32 Mbps, la preţul de 48 lei. Nextgen oferă tot 100 Mbps la download, însă abonamentul costă 37 de lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

Dan CONSTANTIN

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

De aceea mulţi dintre tineri aleg din start să-şi caute ceva în afară. Nu vor să se milogească pe aici şi oricum e mai cool să lucrezi în Berlin sau Londra decât să-ţi faci veacul prin Vaslui.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Autorul relatează în continuare despre felul în care familia sa din Seimeni, sat situat pe malul dobrogean al Dunării, a traversat anii comunismului.

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

pr. Constantin STURZU

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

Cuvântul Dumnezeu cred că e printre cele mai familiare cuvinte. Dar avem noi o idee clară asupra conţinutului acestui cuvânt? Îl învăţăm de mici, dar ceea ce învăţăm corespunde realităţii? Trăim cu impresia că atunci când vorbim despre Dumnezeu ştim precis la Ce (sau la Cine) ne referim. 

Coroana reginei

arh. Ionel OANCEA

Coroana reginei

Arhitectura este arta deplină a spaţiului de viaţă, personală şi comunitară. Resursele de creativitate vin din întreaga cultură şi civilizaţie. Referinţele sunt complexe, diferite de ale artelor plastice figurative sau nonfigurative. 

pulspulspuls

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Sinceri să fim acuma, parcă nici nu ştim cum s-o luăm: de bună sau de nebună? Un personagiu din târg pus pe ghiduşii a făcut o pagină online specială, preventiv, ca să ocupe loc în faţă, pentru inaugurarea autostrăzii Unirii, A8, pentru data de luni, 3 ianuarie 2050 (!). 

Caricatura zilei

Oare și lor le-a venit mare?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X