Cum lovește războiul la Iași. Scăderi drastice la vânzarea apartamentelor. Creșteri la terenuri
În perioada ianuarie - martie 2022, vânzarile de apartamente au crescut luna de luna, pe (...)
citeste totjoi, 19.05.2022
Acum că este în plin toi sezonul estival, tot mai multe persoane se văd nevoite să apeleze la diverse ajutoare materiale, fie pentru a-și putea permite concediile mult visate, fie pentru că au rămas fără bani după vacanțele atât de râvnite.
Cum majoritatea dintre noi nu avem prea mulți prieteni înstăriți care să ne poată ajuta cu sumele ce ne trebuie pentru a ne putea achita dările, singurele opțiuni care ne rămân sunt de forma unor împrumuturi rapide.
Însă aceste instrumente financiare, cu toate că sunt unele la îndemână, se pot dovedi a fi destul de costisitoare pentru cei care nu își fac foarte bine calculele. În articolul de față ne dorim să îți prezentăm toate detaliile la care trebuie să fii atent atunci când te decizi să iei un astfel de împrumut rapid. Dar înainte de toate, să prezentăm puțin principalele caracteristici cu care vine aceste credite.
Principalele caracteristici ale unui împrumut rapid
Majoritatea împrumuturilor rapide sunt acordate de către Instituțiile Financiare Nebancare sau IFN-uri. Acestea, cu toate că sunt atent monitorizate de către Banca Națională a României, nu pot fi totuși considerate bănci. Astfel că nu trebuie să se supună condițiilor mult mai stricte și restrictive impuse băncilor pentru acordarea de credite.
Iată de ce, de cele mai multe ori, timpul de așteptare pentru aprobarea unei cereri de împrumut va fi de doar câteva ore, rareori depășind o zi lucrătoare.
În ceea ce privește sumele împrumutate, acestea variază de la o companie la alta, dar de cele mai multe ori vor fi cuprinse între 100 și 3000 – 3500 lei. Perioada de rambursare rareori va depăși 30 de zile.
Cu alte cuvinte, rolul banilor creditați prin astfel de instrumente financiare este acela de a te ajuta să depășești o situație mai dificilă de moment, iar apoi să fie returnați creditorului.
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a lua un credit
De cele mai multe ori, condițiile de acordare ale unui credit rapid vor fi destul de relaxate. Cei mai mulți creditori vor solicita:
După cum poți observa, nu este deloc greu să aplici pentru un împrumut rapid. Câteodată sunt aprobate inclusiv cererile persoanelor ce nu au un trecut perfect în ceea ce privește plata unor obligații anterioare.
Este lesne de înțeles de ce aceste instrumente financiare au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani în țara noastră.
Costurile unui împrumut rapid
Principalul aspect la care trebuie să fii foarte atent atunci când accesezi un credit rapid este cel legat de costuri.
În general, costurile unui împrumut, indiferent de tipul lui, sunt direct proporționale cu riscul pe care și-l asumă instituția creditoare la aprobarea unei cereri. După cum îți poți imagina, creditele rapide sunt unele destul de riscante, astfel că și costurile vor fi destul de mari. Iată la ce ne referim:
Este drept că, pe lângă dobânda zilnică, creditele rapide vin fără alte costuri. Nu va trebui să plătești nicio taxă de acordare, de analiză dosar, de administrare sau de rambursare anticipată. Dar chiar și așa, ținând cont de valoare destul de mare a dobânzii, tot rezultă un DAE uriaș.
Perioada de rambursare
Atunci când îți faci un împrumut rapid, trebuie să fii foarte atent la data maximă la care poți rambursa creditul. Majoritatea Instituțiilor Financiare Nebancare vor aplica o dobândă penalizatoare, în cazul în care depășești chiar și cu o zi termenul limită de plată.
Valoarea penalizărilor poate ajunge la 3.5 % pe zi din suma restantă de plată. Un cost foarte mare, dacă ne întrebi pe noi.
Trebuie să ai grijă și la modalitatea de plată pe care o alegi. Cu toate că mai toate IFN-urile acceptă achitarea creditelor prin transfer bancar, îți sugerăm să fii foarte atent atunci când folosești acest tip de tranzacție. De ce? Pentru că procesarea unui transfer bancar poate dura până la trei zile lucrătoare. Iar dacă adunând acele zile, depășești cumva data scadentă, atunci ești numai bun de plata unor costuri suplimentare.
Data scadentă este totuși negociabilă
Acestea fiind spuse, ar fi bine să îți amintim faptul că data scadentă este totuși discutabilă. Nu am auzit încă de IFN care să nu fie de acord cu modificarea, într-un mod sau altul, al termenului de rambursare.
Tot ce trebuie să faci este să suni instituția creditoare, atunci când îți dai seama că nu ai cum să achiți la timp datoria. Cu cât apelezi numărul de la relații clienți mai devreme, cu atât va fi mai bine pentru tine. De cele mai multe ori, se vor găsi mijloace prin care să îți fie modificată data limită de plată.
Însă fii foarte atent ca apelarea creditorului să o faci cât mai devreme cu putință. Dacă suni la două zile după ce ai depășit perioada de rambursare, nu se mai poate face nimic și ți se vor aplica acele dobânzi penalizatoare despre care discutam puțin mai devreme.
De ce este important să îți achiți la timp datoriile?
În primul rând, vei vrea să îți plătești datoriile la timp pentru a evita aplicarea de noi taxe la dobânzile zilnice care și așa sunt destul de mari.
În același timp, dacă și după aplicarea de penalizări refuzi să returnezi suma împrumutată, vei fi raportat către instituții care se ocupă cu recuperarea creanțelor dar și la Biroul de Credit.
Iar odată ce apari drept rău-platnic al unor împrumuturi rapide la Biroul de Credit, timp de patru ani până nu ți se șterge datoria îți va fi absolut imposibil să mai aplici pentru un alt credit. Fie că vei dori să îți achiziționezi o casă, o mașină sau un televizor, nicio altă instituție financiară nu va accepta să te împrumute.
Beneficiile unui credit rapid
Acestea fiind spuse, nu putem nega beneficiile cu care vin, totuși, creditele rapide. Printre ele, amintim:
Concluzii
Nu spunem că este bine sau rău să iei un împrumut rapid. Te lăsăm pe tine să tragi singur aceste concluzii. Însă, atunci când ești într-un impas financiar din care nu poți ieși, astfel de credite se pot dovedi realmente salvatoare.
Cu tot cu costurile mari cu care vin, cu sumele destul de limitate oferite și perioadele relativ scurte de rambursare, creditele rapide sunt, totuși, instrumente financiare tot mai utilizate de către populație în ultima vreme. De ce? Datorită faptului că sunt incredibil de simplu de accesat și gestionat.
Cuvinte cheie: + împrumut rapid, bani, birou, credit
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cum lovește războiul la Iași. Scăderi drastice la vânzarea apartamentelor. Creșteri la terenuri
Care e secretul viceprimarului acuzat de trădare? Alţii ca el au plecat acasă în câteva luni
Complexul sportiv din Sărărie al Universității „Cuza”, schimbat radical faţă de anul trecut
Blocul interlopului Oarză, ridicat în total răspăr cu legea. A sărit la bătaie la oamenii legii
Chirica şi Harabagiu, din lac în puț la DNA. Noile încadrări juridice
Cine va fi antrenor la Poli Iași? Un fost secund al naționalei României?
Începe procesul colonelului care spune că a deranjat relaţiile intime din interiorul DNA Iaşi
Crimă conjugală înfiorătoare: a pus capăt disputei cu soţia tăindu-i gâtul prin somn
Ceremonii inedite la Agronomie, la finalul de an, azi: o scenă pe stadionul de rugby
A murit pictorul Henry Mavrodin. "A plecat să picteze în lumină înconjurat de îngeri"
Popescu: Eu şi acum spun că avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat
Statele Unite ale Americii şi-au redeschis ambasada de la Kiev
George Simion, scandal la Digi24. A încercat să intre în sediu, dar a fost alungat
Cine este românca care a murit în Thailanda în timp ce își făcea un selfie
Grecia renunţă la purtarea măştii în locurile publice închise
Anularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută
Croația se va împotrivi primirii Finlandei și Suediei în NATO
Tanc rusesc lovit de ucraineni la câțiva kilometri de granița cu Rusia
Poşta Română va distribui cardurile din programul ''Sprijin pentru România''
Jocurile „Special Olympics” din Malta: Iaşul are patru medaliaţi
Performanţă studenţească ieşeană: Un pod de 79 kg a susţinut greutatea unui autoturism
Cum sa creezi o relatie bazata pe emotie cu angajatii firmei tale (P)
O studentă de la Cuza se plânge de calitatea preparatelor servite la cantina universităţii
Clubul JUNIMEA –SCRIPTOR anunţă că îşi ca desfăşura activitatea săptămânal
”Booster” anticovid pentru copiii din SUA cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani
Un suporter al Nottingham Forest i-a dat un cap în figură unui jucător al echipei Sheffield United
Creștere accentuată a cazurilor de pneumonii comunitare în vestul ţării. Cum se manifestă
Lovituri devastatoare la un meci de box. Unul dintre luptători a fost aruncat din ring (VIDEO)
Un desen a lui Michelangelo, estimat la 30 de milioane de euro, a fost scos la licitaţie
Ciolacu îşi îndulceşte declaraţiile: Asta nu înseamnă că cineva va veni cu noi impozite
Blocajul rutier de aproximativ 2 kilometri la Vama Siret pe sensul de ieşire din ţară
Atacul rasist de la Buffalo, pregătit în mod meticulos timp de mai multe luni
Cinci copii ținuți în robie de un fermier care i-a închiriat de la părinţi
Un colonel ucrainean explică de ce Insula Şerpilor este importantă pentru Moscova
Ucraina deschide la Kiev primul proces pentru crime de război după invazia rusă
Monturile piciorului ( Hallux valgus ): simptome, diagnostic și tratament
Disney+ nu va afişa multe reclame. Serviciul va fi disponibil şi în România din 14 iunie
Meta a şters zeci de milioane de incitări la violenţă de pe Facebook
Echipa lui Ianis Hagi va juca astăzi finala Ligii Europa cu Eintracht Frankfurt
Cel mai mare proprietar de avioane din lume a pierdut 113 avioane în favoarea Rusiei
Forţele ucrainene de apărare aeriană distrug 11 drone inamice şi patru rachete de croazieră
Preţurile petrolului au crescut marţi, temporar, la peste 115 dolari pe baril
Dr. Corneliu Dobre: Vitiligo poate fi ameliorat, dar nu vindecat
New Iasi Architecture 2022. Cum poate fi pus în valoare patrimoniul arhitectural și cultural (P)
Cheșcu face și drege în continuare pe un proiect ilegal. Statul, paralizat la Iaşi?
Ce variante are primarul Chirica după plecarea vicelui ex-USR Baciu?
Cătălin ONOFREISpaima Constituţiei |
Florin CÎNTICOmnia Vincit Amor |
Grigore ILISEIDorul şi amintirea de-a pururi |
Alex VASILIUEnescu în presa română (I) |
Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.