Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 29.11.2023

Advertorial

La Cotnari, OMUL sfințește vinul (P)

GALERIE
inginer-toma-cotnariinginer-cotnari
  • inginer-toma-cotnari
  • inginer-cotnari
- +

Dacă am învățat ceva din pandemie, dar mai ales din consecințele imediat următoare pe care le-a suferit piața muncii, este că omul reprezintă centrul oricărei organizații. Alături de oameni ne putem adapta vremurilor dificile și putem merge mai departe.

Un proiec local ce ne-a atras atenția prin omagiul adus angajaților, ce au susținut compania atât în vremurile bune, cât și în vremurile de criză, este cel al companiei Cotnari.

Începând cu finele anului trecut, grupul de firme Cotnari a demarat un proiect prin care își arată aprecierea pentru oamenii care, preț de foarte mulți ani, au muncit cu mândrie podgoria Cotnariului, iar din mâinile, priceperea și sudoarea frunții lor, se obține materia primă pentru vinul atât de reprezentativ pentru regiunea Moldovei.

Așadar, în fiecare zi de vineri, pe paginile lor de Facebook și Instagram se postează câte o fotografie a unui angajat, cu o mică povestioară a vieții și a istoriei lor în Cotnari. Putem observa cum fiecare om din spatele brandului reprezintă o mică bucată dintr-un puzzle atât de mare, ce îmbină povestea locului cu dragostea pentru vie și vin.

Majoritatea angajaților sunt oameni de-ai locului, ce lucrează din generații pentru Cotnari, ce iubesc necontenit aceste locuri, sunt mândri de podgoria pe care o îngrijesc cu drag și de care se simt uniți printr-o legătură ancestrală.

Mulți dintre oamenii din spatele brandului Cotnari lucrează de o viață în podgorie, se simt mândri că reprezintă un brand autentic românesc și își doresc ca povestea și truda lor să fie duse mai departe. Însă, se remarcă și mulți tineri, în special ingineri, ce au terminat studiile în domeniu și își doresc să facă carieră la Cotnari.

Mă numesc Constantin Toma și am vârsta de 62 de ani. La Cotnari am peste 41 de ani vechime. Am intrat în câmpul muncii imediat după liceu. Din dorința de a evolua și perfecționa, în 2009 am luat licența la USAMV IASI, promovând ca inginer. Am coordonat diferite lucrări în plantațiile viticole: înființări de plantații noi, gestionări de echipe mari de muncitori și am avut rezultate bune în campaniile de recoltare. Îmi plac activitățile în natură, să am grijă de animale și să merg în vacanță, în special la munte unde mă relaxez și capăt o stare de liniște. Am 2 copii, două fete, nu lucrează în COTNARI. În schimb, tata și mama au lucrat și au ieșit la pensie din cadrul SC Cotnari.

 

M-am născut și am crescut pe meleagurile podgoriei Cotnari, la o aruncătură de băț de via de la Cârjoaia. Atras de gustul strugurilor și de mireasma viei înflorite de la Cotnari mi-am propus, încă de când eram copil, să mă perfecționez în domeniul viticol.

Am absolvit Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, în anul 2012, an în care am fost angajat pe postul de tehnician agronom în cadrul companiei Cotnari. Ulterior, am absolvit și un master în Tehnologia și Controlul Calității Băuturilor din cadrul aceleași facultăți. Am lucrat timp de 4 ani în funcția de tehnician, perioadă în care am acumulat foarte multe cunoștințe practice, iar din ianuarie 2016 administrez cele 178 ha ale fermei Bejeneasa 1, în calitate de șef de fermă.

Pasionat de sport și natură, devotat muncii pe care o prestez, îmi place să-mi asum calitatea de lider și să-mi îndrum echipa spre atingerea obiectivelor companiei.

Mi se potrivește munca în echipă, îmi plac oamenii inteligenți, sinceri, serioși, perseverenți, devotați și consider că acestea ar trebui să fie caracteristicile de bază ale oamenilor din spatele companiei. Și, după cum e vorba, "Puțin ca tot ce-i bun și bun ca tot ce-i rar, îmi place vinul de Cotnar'.„”
 
Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Compoziţia Parlamentului European ar putea deveni şi mai neprietenoasă faţă de iniţiativele pro-federaliste după alegerile din iunie, când sunt aşteptate scoruri bune ale formaţiunilor afiliate grupurilor eurosceptice – Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), respectiv Identitate şi Democraţie (ID).

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

Alex VASILIU

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

În însemnările de miercurea trecută m-am referit la avatarurile muzicii filmului „Ivan cel Groaznic”. Deşi i-a dat însărcinarea de a realiza superproducţia unuia dintre cei mai valoroşi regizori sovietici, Serghei Eisenstein, care l-a solicitat ca autor al comentariului muzical pe Serghei Prokofiev, cu un prestigiu profesional ce nu putea fi pus în discuţie de nimeni, dictatorul Stalin a interzis difuzarea părţii a II-a, considerând-o „anti-istorică”. 

Cadouri surpriză

Briscan ZARA

Cadouri surpriză

Dacă vrei să dai cuiva un cadou surpriză de Crăciun, iar acesta să fie perceput la maxima lui valoare, vezi să i se potrivească, să nu îl sperie, să nu îl omoare şi, nu în ultimul rând, dă-i-l, domnule, în noaptea de Ajun, nu în noiembrie. Spor la cumpărături!

pulspulspuls

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Dragi telespectatori, voi aveţi idee la ce cuvinte tremură în ultima vreme cel mai tare nea Mihăiţă când le aude? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri