anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Advertorial

La Cotnari, OMUL sfințește vinul (P)

GALERIE
inginer-toma-cotnariinginer-cotnari
 • inginer-toma-cotnari
 • inginer-cotnari
- +

Dacă am învățat ceva din pandemie, dar mai ales din consecințele imediat următoare pe care le-a suferit piața muncii, este că omul reprezintă centrul oricărei organizații. Alături de oameni ne putem adapta vremurilor dificile și putem merge mai departe.

Un proiec local ce ne-a atras atenția prin omagiul adus angajaților, ce au susținut compania atât în vremurile bune, cât și în vremurile de criză, este cel al companiei Cotnari.

Începând cu finele anului trecut, grupul de firme Cotnari a demarat un proiect prin care își arată aprecierea pentru oamenii care, preț de foarte mulți ani, au muncit cu mândrie podgoria Cotnariului, iar din mâinile, priceperea și sudoarea frunții lor, se obține materia primă pentru vinul atât de reprezentativ pentru regiunea Moldovei.

Așadar, în fiecare zi de vineri, pe paginile lor de Facebook și Instagram se postează câte o fotografie a unui angajat, cu o mică povestioară a vieții și a istoriei lor în Cotnari. Putem observa cum fiecare om din spatele brandului reprezintă o mică bucată dintr-un puzzle atât de mare, ce îmbină povestea locului cu dragostea pentru vie și vin.

Majoritatea angajaților sunt oameni de-ai locului, ce lucrează din generații pentru Cotnari, ce iubesc necontenit aceste locuri, sunt mândri de podgoria pe care o îngrijesc cu drag și de care se simt uniți printr-o legătură ancestrală.

Mulți dintre oamenii din spatele brandului Cotnari lucrează de o viață în podgorie, se simt mândri că reprezintă un brand autentic românesc și își doresc ca povestea și truda lor să fie duse mai departe. Însă, se remarcă și mulți tineri, în special ingineri, ce au terminat studiile în domeniu și își doresc să facă carieră la Cotnari.

Mă numesc Constantin Toma și am vârsta de 62 de ani. La Cotnari am peste 41 de ani vechime. Am intrat în câmpul muncii imediat după liceu. Din dorința de a evolua și perfecționa, în 2009 am luat licența la USAMV IASI, promovând ca inginer. Am coordonat diferite lucrări în plantațiile viticole: înființări de plantații noi, gestionări de echipe mari de muncitori și am avut rezultate bune în campaniile de recoltare. Îmi plac activitățile în natură, să am grijă de animale și să merg în vacanță, în special la munte unde mă relaxez și capăt o stare de liniște. Am 2 copii, două fete, nu lucrează în COTNARI. În schimb, tata și mama au lucrat și au ieșit la pensie din cadrul SC Cotnari.

 

M-am născut și am crescut pe meleagurile podgoriei Cotnari, la o aruncătură de băț de via de la Cârjoaia. Atras de gustul strugurilor și de mireasma viei înflorite de la Cotnari mi-am propus, încă de când eram copil, să mă perfecționez în domeniul viticol.

Am absolvit Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, în anul 2012, an în care am fost angajat pe postul de tehnician agronom în cadrul companiei Cotnari. Ulterior, am absolvit și un master în Tehnologia și Controlul Calității Băuturilor din cadrul aceleași facultăți. Am lucrat timp de 4 ani în funcția de tehnician, perioadă în care am acumulat foarte multe cunoștințe practice, iar din ianuarie 2016 administrez cele 178 ha ale fermei Bejeneasa 1, în calitate de șef de fermă.

Pasionat de sport și natură, devotat muncii pe care o prestez, îmi place să-mi asum calitatea de lider și să-mi îndrum echipa spre atingerea obiectivelor companiei.

Mi se potrivește munca în echipă, îmi plac oamenii inteligenți, sinceri, serioși, perseverenți, devotați și consider că acestea ar trebui să fie caracteristicile de bază ale oamenilor din spatele companiei. Și, după cum e vorba, "Puțin ca tot ce-i bun și bun ca tot ce-i rar, îmi place vinul de Cotnar'.„”
 
Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

Cotnari / Casa de Vinuri Cotnari

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.