La Crucea Hristosului Sfânt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

La Crucea Hristosului Sfânt

GALERIE
Blue-conferinta
  • Blue-conferinta
- +

Ca reacţie la evenimentele recente şi ca răspuns la întrebările despre rolul lui Dumnezeu în dramele omenirii, în perioada 21-28 noiembrie 2015 va avea loc, la Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi, strada Grigore Ureche nr. 5, seria de prezentări sub titlul ”La Crucea Hristosului Sfânt”, susţinute de Ps. Conf. Univ. Dr. Iacob Coman.

Organizatorii acestui eveniment consideră că lipsa unei imagini de ansamblu asupra creştinismului în contextul postmodern actual sau, din contră, abundenţa opiniilor divergente într-o eră a informaţiei în exces cauzează conflict acolo unde ar trebui să existe înţelegere şi ură unde este atât de necesară dragostea. O perspectivă completă şi coerentă asupra evenimentelor de la Cruce, asupra persoanei lui Iisus Hristos, a modului în care Dumnezeu interacţionează cu omenirea şi aşezarea acestora în contextul istoriei universale şi al percepţiei individuale pot modifica spre pozitiv trendul social actual anti-religios. Create în jurul acestor aspecte fundamentale şi comune tuturor creştinilor, subiectele acestei serii de prezentări îşi propun a contura o imagine realistă, intelectuală, clară şi practică despre caracterul Divin şi despre creştinismul de fiecare zi.

Ps. Conf. Univ. Dr. Iacob Coman este doctor în filosofie, litere, teologie fundamentală şi dogmatică şi licenţiat în teologie pastorală, activând în prezent ca pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, autor, poet, compozitor şi susţinător a numeroase evenimente similare despre Dumnezeire, creştinism practic şi familie.
Titlurile seriei ”La Crucea Hristosului Sfânt” vor fi următoarele: Răzbunarea și răscumpărarea (sâmbătă, 21 noiembrie), Când lumina crucii se stinge (duminică), Casa de pariuri e ultima şansă (luni), De ce mă cauţi, Doamne? (marţi), Viaţa mai mult decât o religie (miercuri), Jertfă şi adevăr (joi), Pe drumul răstignirii (vineri), Şi totuşi există Crucea! (sâmbătă, 28 noiembrie).

Intrarea este liberă, iar participanţii vor beneficia, pe lângă prezentări, de muzică sacră şi literatură gratuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.