anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

La Crucea Hristosului Sfânt

GALERIE
Blue-conferinta
 • Blue-conferinta
- +

Ca reacţie la evenimentele recente şi ca răspuns la întrebările despre rolul lui Dumnezeu în dramele omenirii, în perioada 21-28 noiembrie 2015 va avea loc, la Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi, strada Grigore Ureche nr. 5, seria de prezentări sub titlul ”La Crucea Hristosului Sfânt”, susţinute de Ps. Conf. Univ. Dr. Iacob Coman.

Organizatorii acestui eveniment consideră că lipsa unei imagini de ansamblu asupra creştinismului în contextul postmodern actual sau, din contră, abundenţa opiniilor divergente într-o eră a informaţiei în exces cauzează conflict acolo unde ar trebui să existe înţelegere şi ură unde este atât de necesară dragostea. O perspectivă completă şi coerentă asupra evenimentelor de la Cruce, asupra persoanei lui Iisus Hristos, a modului în care Dumnezeu interacţionează cu omenirea şi aşezarea acestora în contextul istoriei universale şi al percepţiei individuale pot modifica spre pozitiv trendul social actual anti-religios. Create în jurul acestor aspecte fundamentale şi comune tuturor creştinilor, subiectele acestei serii de prezentări îşi propun a contura o imagine realistă, intelectuală, clară şi practică despre caracterul Divin şi despre creştinismul de fiecare zi.

Ps. Conf. Univ. Dr. Iacob Coman este doctor în filosofie, litere, teologie fundamentală şi dogmatică şi licenţiat în teologie pastorală, activând în prezent ca pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, autor, poet, compozitor şi susţinător a numeroase evenimente similare despre Dumnezeire, creştinism practic şi familie.
Titlurile seriei ”La Crucea Hristosului Sfânt” vor fi următoarele: Răzbunarea și răscumpărarea (sâmbătă, 21 noiembrie), Când lumina crucii se stinge (duminică), Casa de pariuri e ultima şansă (luni), De ce mă cauţi, Doamne? (marţi), Viaţa mai mult decât o religie (miercuri), Jertfă şi adevăr (joi), Pe drumul răstignirii (vineri), Şi totuşi există Crucea! (sâmbătă, 28 noiembrie).

Intrarea este liberă, iar participanţii vor beneficia, pe lângă prezentări, de muzică sacră şi literatură gratuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.