Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

 

Cristian şi germana Andrea Petkovic au  eliminat temutul cuplu Simona Halep-Gabriela Ruse în primul tur la Australian Open. Naomi Osaka, eliminată timpuriu, iar la băieţi au fost două meciuri maraton

GALERIE
cristian-jql
  • cristian-jql
- +

Disputa româncelor din turul I al probei de dublu feminin de la Australian Open s-a încheiat cu un rezultat mai puţin scontat: au câştigat Jaqueline Cristian şi germana Andrea Petkovic a învins foarte clar, scor 6-4,6-0 (69 de minute), echipa românească Simona Halep / GabrielaRuse. Poate că Simona n-a vrut să forţeze prea mult la dublu, însă trebuie menţionat că Gabriela nu s-a aflat în plenitudinea forţelor fizice. Cuplul Cristian / Petkovic va juca în turul secund cu echipa slovenă Kaja Juvan / Tamara Zidansek. Nici cea mai bună jucătoare română de dublu, Raluca Olaru, n-a reuşit să se califice în turul III, împreună cu germana Anna-Lena Friedsam, cele două fiind învinse în 62 de minute, scor 2-6,3-6, de perechea chineză Xu Yifan / Yang Zhaoxuan. Menţionăm că Raluca a fost înscrisă şi în concursul de dublu mixt, alături de croatul Franjo Skugor, dar ulterior s-a retras.

Nici ieri, surprizele n-au lipsit în meciurile turneului feminin de simplu: Japoneza Naomi Osaka (14 WTA), deţinătoarea titlului, a fost învinsă cu scorul de 6-4, 3-6, 6-7 de jucătoarea americană Amanda Anisimova (60 WTA), noua elevă a australianului Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. Acesta a fost primul duel în circuitul profesionist între Osaka şi Anisimova, care salvat două mingi de meci înainte de a se impune în faţa niponei, cvadruplă campioană de Grand Slam.Traseul Amandei este foarte dificil în continuare, ea urmând a o întâlni pe australianca Ashleigh Barty, lierul mondial. Barty,
Barty, în vârstă de 25 ani, a avansat în optimile de finală cedând doar opt game-uri în prima săptămână de competiţie, niciunul dintre ele pe serviciul său. Ieri, „Ash” a învins-o cu 6-2, 6-2 pe italiana Camila Giorgi (33 WTA). Ea speră să devină prima jucătoare australiană care reuşeşte să cucerească trofeul în turneul de la Melbourne Park, după 44 de ani.

Viktoria Azarenka din Belarus (25 WTA) trăieşte o a doua tinereţe sportive odată cu depăşirea serioaselor probleme personale cu care s-a confruntat. Vika merge în optimi, după ce a învins-o clar cu 6-0,6-2 pe ucraineanca Elina Svitolina (17 WTA).

Alte rezultate: Jessica Pegula (SUA) - Nuria Parrizas (Spania) 7-6, 6-2; Maria Sakkari (Grecia) - Veronika Kudermetova (Rusia) 6-4, 6-1; Barbora Krejcikova (Cehia) - Jelena Ostapenko (Letonia) 2-6, 6-4, 6-4: Madison Keys (SUA) – Wang Qiang (China) 4-6, 6-3, 7-6; Paula Badosa (Spania) - Marta Kostiuk (Ucraina) 6-2, 5-7, 6-4

În turneul masculin, Adrian Mannarino (60 ATP) continuă să surprindă. Francezul s-a calificat pentru prima oară în optimi,dispunând după patru ore şi 38 de minute de rusul Aslan Karaţev (15 ATP) cu 7-6,6-7, 7-5,6-4,dar Mannarino va juca în continuare cu spaniolul Rafael Nadal (5 ATP) care a trecut în aproape trei ore de rusul Karen Haceanov,cu 6-3, 6-2,3-6, 6-1. Meciul zilei s-a jucat între consacratul italian Matteo Berrettini (7 ATP) şi marea speranţă a tenisului spaniol, Carlos Alcaraz (31 ATP), în vârstă de 18 ani. După patru ore şi 13 minute de luptă, după ce italianul a condus cu 2-0 şi spaniolul, aclamat de majoritatea spectatorilor, a egalat,a salvat o minge de meci în „decisiv” şi s-a ajuns la un super-tie-break la zece (după modelul australian) în care Carlos a rezistat până la 5-5. De atunci, spaniolul nu a mai câştigat nicio minge şi a terminat meciul cu o dublă greşeală.

Alte rezultate: Miomir Kecmanovic (Serbia) - Lorenzo Sonego (Italia) 6-4, 6-7, 6-2, 7-5; Gaël Monfils (Franţa) - Christian Garin (Chile) 7-6, 6-1, 6-3; Pablo Carreño (Spania) - Sebastian Korda (SUA) 6-4, 7-5, 6-7, 6-3:
Alexander Zverev (Germania) - Radu Albot (Republica Moldova) 6-3, 6-4, 6-4; Denis Shapovalov (Canada) - Reilly Opelka (SUA) 7-6. 4-6, 6-3, 6-4.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri