Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

La fileu, cu rusoaicele

GALERIE
ruse-elena-gabriela
  • ruse-elena-gabriela
- +

Noua echipă feminină de tenis încearcă în acest week-end calificarea la turneul final Fed Cup de la Budapesta.Din echipa noastră lipsesc Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, din Rusia nu vor veni la Cluj Anastasia Pavliucenkova şi Svetlana Kuzneţova

 

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a declarat, ieri, că i-a fost foarte uşor să alcătuiască echipa pentru întâlnirea cu Rusie, în condiţiile în care cele mai bune jucătoare române au declinat din diverse motive convocarea.

Nu a fost greu sa aleg jucătoarele, a fost chiar foarte uşor. Este bine că avem multe jucătoare cu exprienţă internaţională, cu clasament internaţional şi totul a venit natural, în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune. Atmosfera în echipă este foarte bună.. Este un plus pentru ele, toată lumea îşi doreşte să fie în echipa naţională, a venit momentul lor şi au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că o să dea absolut totul şi sperăm la o victorie. Faţă ceea ce au anunţat, sunt mici modificări, Kuzneţova nu a venit, Pavliucenkova nu a venit, în rest echipa Rusiei este completă. Au introdus o jucătoare nouă, Kalinskaia, pe celelalte trei jucătoare le cunoaştem şi ştim cam ce se poate aştepta de la ele”, a spus Segărceanu. Întrebat dacă jucătoarele române absente au trimis vreun mesaj echipei, căpitanul nejucător a precizat: „Simona Halep a spus că este alături de echipă. Ştiu că Miki Buzărnescu intenţionează să vină, să fie alături de noi, ea a avut o intervenţie la umăr şi este într-o perioadă de recuperare. De la celelalte fete nu am primit, dar sunt convins că sunt cu gândul la noi, se uită la rezultat şi probabil înaintea meciului o să primim şi din partea lor un mesaj de încurajare”, a declarat Segărceanu, într-o conferinţă de presă.

Ana Bogdan, jucătoarea cel mai bine clasată din lotul român, afirmă că simte presiunea de a fi numărul 1 al echipei. „Simt pe de o parte un pic de presiune fiind liderul echipei, însă pe de altă parte o iau ca pe o oportunitate, ca pe o şansă, este un moment pe care l-am aşteptat foarte mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc şi iată că am a venit acel moment, neaşteptat, dar a venit”, a precizat Bogdan. Gabriela Ruse a afirmat că a fost încurajată de Monica Niculescu. „Monica mă înţelege foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii, că este şansa mea şi să dau tot ce pot eu pe teren şi să arăt publicului cine sunt şi ce pot. Am fost şi eu în câteva rânduri alături de echipă din exterior şi am văzut ce au arătat fetele şi cât suflet au pus”, a spus ea.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160), Gabriela Ruse (166), Jaqueline Cristian (197) şi Raluca Olaru, locul 47 WTA la dublu. Din echipa României lipsesc Simona Halep (2 WTA), locul 2 WTA, Sorana Cîrstea(69), Irina Begu (117) şi Monica Niculescu (125).â

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a convocat jucătoarele Ekaterina Aleksandrova (28), Veronika Kudermetova (38), Anna Blinkova (54) şi Anna Kalinskaia (109).

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a declarat că se aşteaptă la o întâlnire dificilă cu România, în ciuda absenţei celor mai bune jucătoare tricolore. „Clasamentul şi calculul hârtiei nu înseamnă mare lucru în FedCup şi în Cupa Davis. Sunt evenimente diferite, în care jucătorii evoluează în faţa propriilor suporteri. Ne aşteptăm la o întâlnire foarte dificilă, trebuie să fim sută la sută pentru a câştiga. Trebuie doar să ne concentrăm, să ne pregătim bine şi să fim gata pentru primul meci. Unii spun că actualul format al FedCup este bun, altora nu le place. Eu cred că e o competiţie interesantă, într-o săptămână. Am experienţa Cupei Davis la Madrid şi cred că a fost bine şi merită încercat, în ficare an va deveni mai mare, aşa că abia aşteptăm şi sperăm să ne calificăm pentru turneul final de la Budapesta. Nu este dificil să lucrez cu fete, sunt persoane deosebite. Este diferit faţă de băieţi, dar îmi place să lucrez cu ele”, a declarat Andreev.

Meciul cu Rusia se va disputa în zilele de 7 şi 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj şi contează pentru calificarea la Finalele Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie 2020. România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Celelalte meciuri din play-off: SUA – Letonia, Olanda – Belarus, Brazilia – Germania, Spania – Japonia, Elveţia – Canada, Belgia – Kazahstan şi Slovacia – Marea Britanie.

Care este noul format

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediţia următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federaţiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu şi una de dublu

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri