La Grădina Botanică veţi putea vizita o expoziţie permanentă de plante carnivore
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

La Grădina Botanică veţi putea vizita o expoziţie permanentă de plante carnivore

GALERIE
plante carnivore
  • plante carnivore
- +

Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ inaugurează o expoziţie permanentă de plante carniovre şi pereţi vegetali realizaţi din specii de plante gazonante (care cresc în tufe dese), cât şi expoziţia anuală dedicată colecţiilor de plante exotice care sunt cultivate în Complexul de sere. Expoziţia are loc în intervalul 8 februarie - 8 martie, vernisajul fiind stabilit pentru vineri, 8 februarie, în compartimentele noi din Complexul de sere, unde va avea loc şi un moment muzical susţinut de Alexandra Ciornei şi Octavian Onici. 

„Numeroasele exemplare de azalee şi camelii sunt expuse în amenajări peisagistice inspirate din grădinile asiatice. Aceste colecţii cu o valoare horticolă remarcabilă, caracterizate prin condiţii de cultură speciale, sunt accesibile publicului vizitator doar o perioadă limitată de timp, mai precis în lunile februarie-martie, atunci când înfloresc majoritatea speciilor şi soiurilor. Un element specific, cu mare valoare decorativă şi simbolică, apreciat în spaţiul asiatic este piatra, folosită pentru reprezentările apei, dar şi a munţilor. Estetica acestor spaţii este completată şi de specii decorative prin frunze precum Araucaria bidwillii - «arborele maimuţelor», Aucuba japonica - «laur japonez», Fatsia japonica, Nandina domestica - «bambusul cerului» şi Pittosporum tobira“, au precizat reprezentanţii instituţiei. O parte dintre ferigile cultivate în serele Grădinii Botanice vor însoţi aranjamentele decorative, fiind şi o serie de informaţii ataşate lor despre importanţa ştiinţifică şi cea utilitară.

Astfel, vor fi afişate „părul Maicii Domnului“, „feriga mamei, „feriga sfinţilor“, „ţolul lupului“ sau „feriga coarne de cerb“. În ceea ce priveşte expoziţia permanentă cu specii şi hibrizi de plante carnivore, acestea sunt originare din Europa, America de Nord, Asia tropicală, Australia, din arhipelagul Indonezian şi din Madagascar. „În dioramele amenajate cu muşchi de turbă şi ferigi sunt prezentate numeroase exemplare tericole şi epifite de plante carnivore cunoscute sau mai puţin cunoscute: «roua cerului», «foaie grasă», «planta urcior», «cupa maimuţei», «capcana Zeiţei Venus» sau «capcana de oţel».

De asemenea, un element de noutate al acestei ediţii este reprezentat de pereţii vegetali sau grădinile verticale. Această abordare reprezintă o modalitate modernă de utilizare a plantelor ornamentale în spaţiile de locuit sau de birou sub forma unor panouri modulare vegetale“, au mai punctat reprezentanţii grădinii. Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 9.00-16.00, până duminică, 8 martie 2020. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate, de 5 lei, fotografiatul fiind liber. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.