La Iaşi a fost lansat tramvaiul cu internet gratuit şi prize pentru laptopuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

La Iaşi a fost lansat tramvaiul cu internet gratuit şi prize pentru laptopuri

GALERIE
tramvaiul CoWorking
  • tramvaiul CoWorking
- +

Internet wireless gratuit, prize pentru încărcare laptopuri şi telefoane mobile, bibliotecă cu reviste PINMagazine şi cărţi de specialitate de la Polirom şi scaune retapiţate într-un mod modern şi inedit. Aşa arată primul tramvai  coworking de la noi din ţară şi cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”. 

„Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniştilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru şi la creşterea calităţii muncii.  Pe lângă găzduirea antreprenorilor şi freelancer-ilor în spaţiile comune de lucru, spaţiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului şi prin sesiuni, evenimente şi workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoştinţe către cei care au o idee de business şi sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o iniţiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin”, a precizat Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iaşi.

Tramvaiul ales are o capacitate de 140 de locuri din care 43 pe scaune. Media de vârstă a celor 3.200 de călători transportaţi zilnic de acest tramvai pe traseul 8 este de 22 de ani, traseul 8 unind Baza 3 de Copou, trecând pe lângă Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi dar şi prin campusul studenţesc din Tudor Vladimirescu ce aparţine de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. Personalizarea tramvaiului a durat 2 luni, proiectul fiind realizat de Asociaţia Tramclub Iaşi şi o echipă de studenţi voluntari de la Facultatea de Arte Vizuale şi Design din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, alături de Fab Lab Iasi şi Compania de Transport Public Iaşi, Fabrica de vopsele National Paints Romania, Atelier SPRE şi cu sprijinul colaboratorilor de la Ambra Sign, Conduent, Vodafone, WINK Public Multimedia, Dopo Poco, Adicenter şi Primăria Municipiului Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.