La Iaşi a început dezinsecţia: vezi când ar putea ajunge tulumbele cu fum la blocul tău!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

La Iaşi a început dezinsecţia: vezi când ar putea ajunge tulumbele cu fum la blocul tău!

Tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au demarat déjà.

GALERIE
Dezinsectie
  • Dezinsectie
- +

Municipalitatea a anunţat ieri programul de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public valabil pentru această vară. Acţiunile au demarat deja şi, în total, până pe 31 august vor avea loc 30 de activităţi de acest gen. 

Pentru luna curentă mai sunt programate intervenţii în zilele de 25 şi 31 (dezinsecţie), în timp ce astăzi vor fi acţiuni de larvicidare şi tratamente împotriva căpuşelor. În luna iunie, activităţi sunt programate în zilele de 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 şi 29, iar în luna iulie este vorba despre zilele 4, 6, 11, 13, 18, 20 şi 27. În luna august au fost programate acţiuni pentru zilele de 1, 3, 10, 17, 24 şi 31.

„Prestatorul acestor servicii, conform Acordului-cadru de servicii nr. 100972/14.11.2014 şi Con­trac­tului-subsecvent de servicii nr. 49361/10.05.2017, este Asocierea SC Wasval - Mior - Expert 3D SRL. Pentru dezinsecţie pe domeniul public, produsul folosit este Aqua K-Othrine, pentru larvicidare VectoBac, iar pentru tratamentul împotriva căpuşelor, Sol­fac“, se arată în anunţul public de muni­cipalitate. Activităţile de dezinsecţie vor avea loc în zilele menţionate începând cu ora 22.

 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.