anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

La Iaşi: Congresul Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie!

GALERIE
Onofriescu
 • Onofriescu
- +

Manifestarea va reuni la Iaşi liderii de opinie din această specialitate din România şi din străinătate. Congresul va puncta şi o premieră la capitolul protocoale medicale: va fi discutat şi aprobat primul protocol medical realizat prin colaborarea a două societăţi ştiinţifice naţionale. Este vorba despre Protocolul Medical - Anestezia în Obstetrică, realizat sub egida Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România.

„Este un privilegiu ca în anul Centenarului Marii Unirii,  cel de-al XVII-lea Congres al Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie să se desfăşoare la Iaşi. Vom avea plăcerea să-i avem ca invitaţi pe cei mai prestigioşi specialişti din SUA, Marea Britanie, Austria, Franţa, Italia, Israel, Africa de Sud şi Finlanda. Vor fi prezenţi, de asemenea, toţi liderii de opinie din specialitatea noastră”, a declarat . prof. dr. Mircea Onofriescu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România (SOGR). Lucrările ştiinţifice ale congresului vor avea loc în perioada 20 – 22 septembrie 2018,  fiind precedate de Primul Curs de Colposcopie Avansată din România, organizat împreună cu Federaţia Europeană de Colposcopie şi Cursul Precongres de Urgenţe Obstetricale.
 
În acest an, tematicile congresului, „Afecţiuni medicale şi chirurgicale asociate sarcinii” şi „Actualităţi de diagnostic şi tratament în Obstetrica şi Ginecologie”, vor aduce în discuţie subiecte de interes multiple: de la diagnosticul prenatal, intervenţii chirurgicale intrauterine, întârzierea de creştere intrauterină, boli asociate sarcinii, placenta praevia, fertilizarea in vitro dar şi naşterea la domiciliu până la oncoginecologie, uroginecologie, ecografie în obstetrică şi ginecologie, utilizare RMN în obstetrică şi ginecologie. De menţionat şi faptul că la acest congres va fi supus aprobării primul protocol medical realizat prin colaborarea a două societăţi ştiinţifice naţionale:”Va fi supus aprobării Adunării Generale şi Protocolul Medical - Anestezia în Obstetrică, realizat sub egida Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România. Este primul protocol medical realizat prin colaborarea a două Societăţii ştiinţifice naţionale si sper că vor fi şi altele. Acesta are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei analgeziei si anesteziei la gravidă, scăderea frecvenţei şi severităţii complicaţiilor asociate cu acestea dar şi creşterea nivelului de satisfacţie în rândul gravidelor.  Acest ghid cuprinde managementul analgeziei la gravidă în timpul naşterii naturale şi a anesteziei pentru operaţia cezariană, dar şi în timpul perioadei post partum”, a mai adăugat prof. dr. Mircea Onofriescu.
 
De adăugat că la cursurile precongres îşi vor prezenta experienţa specialişti din întreaga lume. „Doresc să mulţumesc prof. Pekka Nieminen - Finlanda, Charles Redman – Anglia, actualul şi viitorul Preşedinte al Societăţii Europene de Colposcopie care vor conduce acest curs. De asemenea, trebuie subliniat că este prima dată când în cadrul Cursului Precongres de Urgenţe Obstetricale va fi prezentată experienţa în rezolvarea marilor urgenţe obstetricale de către medici din SUA (prof. dr. Errol R. Norwitz, prof. Dr. Julian N. Robinson,  dr. Virgil S. Manica – Boston), Austria (prof. Hanns P. Helmer), Franţa (prof. dr. Anne Gompel) şi România”, a încheiat prof. dr. Mircea Onofriescu. Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre congres, pot accesa http://www.sogr2018.medical-congresses.ro/.  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.