La Iaşi, PSD strânge din cotizaţii mai puţin decât la Botoşani sau Neamţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Social-democraţii ieşeni sunt dezinteresaţi sau dau banii pe sub masă?

La Iaşi, PSD strânge din cotizaţii mai puţin decât la Botoşani sau Neamţ

GALERIE
psd iasi
  • psd iasi
- +

Sumele de bani adunate de PSD Iaşi anul trecut sunt printre cele mai mici din ţară. Potrivit unor date publicate recent în Monitorul Oficial, prelucrate de „Ziarul de Iaşi“, organizaţia judeţeană a adunat din cotizaţii o sumă totală cu puţin peste 253.000 lei (56.000 euro). 

La nivel na­ţional, Iaşul se află pe locul 27 între fi­lialele din ţară, după acest indicator. Cei mai mulţi bani i-a colectat organizaţia din Dâmboviţa, singura care a adunat peste un milion de lei din cotizaţii. Banii daţi de social-democraţii din filialele din zona de nord-est, fief electoral tradiţional al PSD, reprezintă 12% din totalul la nivel naţional. Dacă luăm în calcul doar organizaţia de la Iaşi, atunci cotizaţiile social-democraţilor ieşeni reprezintă 1,7% din total.

Social-democraţii au cotizat cel mai mult în ianuarie 2016

Conform sursei citate, PSD Iaşi a obţinut cei mai mulţi bani în luna ianuarie 2016, respectiv circa 85.000 lei. Suma este mai mare inclusiv faţă de cele înregistrate în lunile de campanie electorală. Astfel, în lunile mai şi iunie, când a fost campania pentru locale, social-democraţii au plătit la partid o sumă de 14.707 lei. De remarcat că în luna de pre-campanie (aprilie), fondurile adunate au fost de peste două ori mai mari (30.808 lei). Un interes mai mare în plata banilor a fost înregistrat în lunile noiembrie şi decembrie, când a fost campania pentru parlamentare. La acel moment, în visteria organizaţiei s-au colectat peste 63.000 lei. O altă lună în care social-democraţii au cotizat într-un mod mai substanţial a fost august (24.801 lei), iar în restul anului, cu excepţiile de mai sus, sumele colectate fiind de cel mult 11.000 lei/lună. Nivelul cel mai scăzut a fost în luna iulie (1.488 lei), imediat după alegerile locale, atunci când organizaţia judeţeană era măcinată de conflicte interne, liderii formaţiunii disputându-şi supre­maţia. Faţă de alte filiale din ţară, care au atras fonduri importante şi din donaţii ale simpatizanţilor, la PSD Iaşi nu a cotizat vreun donator important cu o sumă care să depăşească pragul de 10 salarii de bază minime brute pe ţară. La nivel regiunii de nord-est, Iaşul se află pe locul trei după cuantumul cotizaţiilor, după Botoşani (145.000 euro) şi Neamţ (74.000 euro), organizaţia ieşeană fiind urmată de Vaslui (50.500 euro), Suceava (48.000 euro) şi Bacău (38.000 euro). Cele şase filiale din Regiunea de Nord-Est au colectat, în total, peste 410.000 euro, sumă ce reprezintă 12,4% din totalul la nivel naţional (3,3 mi­lioane euro).

Dobre a dat 22.100 lei partidului său

În Monitorul Oficial au fost publicate informaţii şi în ceea ce priveşte alte două formaţiuni politice de la Iaşi. În context, se remarcă fostul deputat Traian Dobre care a cotizat cu suma de 22.100 lei la Partidul Social Românesc. Practic, Dobre a susţinut de unul singur organizaţia de la Iaşi, în condiţiile în care nu figurează alte sume primite de PSRO din cotizaţii. Un alt politician care a donat fonduri către pro­priul partid este actualul deputat Cosette Chichirău. Ea a cotizat cu suma de 10.500 lei în decembrie 2016 la Partidul Uniunea Salvaţi România. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.