anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

La Maternitatea „Elena Doamna“ începe procesul de acreditare

GALERIE
maternitatea
 • maternitatea
- +

Care sunt ultimele spitale din Iaşi care vor fi evaluate în acest ciclu?

Până la sfârşitul lunii iunie, va fi finalizată acreditarea unităţilor medicale cu paturi din Iaşi din acest an. Conform Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), sesiunea de evaluare s-a extins cu un nou interval, urmând ca şi între 22 şi 24 iunie spitalele să primească vizita ANMCS. Primul de pe lista evaluatorilor este Maternitatea „Elena Doam­na“ care va primi vizita acestora între 6 şi 10 iunie, şi care se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Acreditarea constă în verificarea calităţii managementului, dar şi protejarea drepturilor pacienţilor, prin evaluarea gradului de satisfacţie şi siguranţă a acestora.

De asemenea, se verifică şi practicile medicale sau curăţenia din cadrul unităţii medicale. În urma evaluării, spitalele vor fi încadrate într-un nivel de acreditare.Tot până la sfârşitul lunii, în perioada 13-17 iunie, evaluatorii vor trece pe la Memory Hospital Iaşi, dar şi la Spitalul „Sf. Sava“, unităţi medicale private, cu 60, respectiv 105 paturi. De asemenea, în perioada 22-24 iunie, vor trece prin procesul de acreditare şi Preventoriul TBC pentru Copii Deleni, dar şi Spitalul Orăşenesc din Hârlău.

Acreditarea este un proces important pentru unităţile sanitare, deoarece în lipsa acesteia riscă să rămână fără finanţare, prin imposibilitatea încheierii de contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). 

De asemenea, acreditarea gaarantează că spitalele respectă standardele impuse de Minsiterul Sănătăţii. Taxa de acreditare diferă de la o unitate la alta, în funcţie de numărul de paturi, aceasta fiind stabilită la aproximativ 240 lei/pat de spitalizare. Cu sesiunea de evaluare din luna iunie se încheie actualul ciclu de acreditare, care s-a desfăşurat între 2011 şi 2016.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.