anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă ( P)

La mulți ani,dragi ieșeni!

GALERIE
toma vasile
 • toma vasile
- +

În foarte puțină vreme, se încheie încă un an al vieții noastre.

Un an la finalul căruia, ca de obicei, fiecare dintre noi privește înapoi, face un bilanț și vede ce poate face mai bine în anul care vine. Sau, cel puțin, fiecare persoană responsabilă, conștientă și preocupată de importanța creșterii, dezvoltării sale. Și, cu atât mai mult, această atitudine ar trebui aplicată de către noi, oamenii politici, cei care nu avem doar responsabilitatea propriei noastre vieți ci și a celor sau, mai ales, a celor cărora le-am promis și ulterior, de la tribuna Forului Legislativ al României, le-am jurat, să le reprezentăm interesele, nevoile, să contribuim pozitiv la tot ce înseamnă viața lor, în așa fel încât aceștia să găsească în noi un sprijin real și un adevărat partener care nu îi părăsește niciodată.

Se încheie încă un an, stimați ieșeni...

Unul pe care eu, personal, l-aș putea carcateriza ca pe un an al luptei.

Ca o iarnă continuă a vrajbei gratuite, însă care a pătruns asemenea unui virus ce nu încetează să macine. Să ne macine!!

Și tare mi-aș dori ca pentru noul an această luptă să înceteze să mai fie una distructivă și să se transforme într-una constructivă în care să se depașească interesele personale și de grup, doctrinele și lozincile și să realizăm cu toții că nu ne aflăm în Parlamentul României și în oricare altă instutuție a statului pentru lupte personale, pentru orgolii și calcule politice. Dimpotrivă!

Pentru că anul 2018 a fost și al unei altfel de lupte: pentru obiectivele ieșenilor. Vorbesc aici de Autostrada (Odessa - Chișinău) - Ungheni - Iași - Pașcani - Tg. Mureș (-Oradea-Viena) de Spitalul Regional de Urgență, de Șoseaua de Centură, de Sala Polivalentă la standarde europene așa cum locuitorii județului Iași merită și vor avea, și nu ne oprim aici.

Anul 2018 este un an de recunoaștere națională pentru ieșeni. În acest an a fost adoptată de Parlamentul României Legea care ne acordă statutul de Capitală istorică a României. Un statut unic în țara noastră si am o bucurie imensă pentru că sunt autorul acestei legi pe care am susținut-o împreună cu ceilalti colegi parlamentari de Iași și Bacău. Poate că, în sufletul nostru ieșean, simțeam deja această importanță iar acum ea se întinde pe tot cuprinsul țării noastre și nu numai.. Din 2019 va trebui să concretizăm, cu pragmatism, această importanță.

De asemenea, anul 2018 este cel în care societatea civilă a început sa exercite activ un rol extrem de important într-o democrație, cel de susținere constructivă, implicată, a proiectelor de dezvoltare ale comunității. Este un catalizator extrem de important al activității decidenților politici. Sunt un susținător al societății civile care are profesioniști neangrenați politic ce trebuie sa fie cooptați în etapele de elaborare și implementare ale proiectelor guvernamentale locale, regionale și naționale.

În anul ce vine, în care România va deține un rol atât de important cum este Președinția Consiliului Uniunii Europene, noi, parlamentarii, împreuna cu demnitarii din instituțiile județene și locale, indiferent de orientarea politică, trebuie să demonstrăm că putem face nu doar politică în adevăratul sens al cuvântului dar și că ne putem manifesta și putem acționa ca adevărați oameni de stat la cele mai înalte standarde. Trebuie să ne arătăm valoarea umană și profesională, ca ieșeni, la evenimentele oficiale din cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene care se vor desfășura la Iași.

Oameni de stat care, indiferent de ideologia pe care o urmează sau de partidul din care fac parte, pot arăta la modul concret că a exercita puterea sau a face opoziție nu înseamnă a avea un rol discreționar sau distructiv și că înțeleg că unele dintre cele mai importante atribute ale unui adevarat politician și om de stat sunt înțelepciunea și demnitatea de a-ți folosi rolul pe care îl deții netransformându-l într-un motiv continuu de ceartă, de dezacord doar de dragul dezacordului, de călcare în picioare a intereselor superioare ale cetățenilor și statutului tău, de învrăjbire și scandal.

Întrebarea care trebuie să ne răsune prima dată în minte la orice acțiune politică este: ce au de câștigat ieșenii? Sau, cu alte cuvinte, cum dezvoltăm Iașul prin ceea ce vrem să facem?

Stimati ieșeni, fiecare an este la fel de important. Însă unii dintre ei ne pot marca în mod special.

2018 este Anul Centenarului. Anul în care am sărbătorit 100 de ani de România. Chiar dacă noi, ieșenii, putem spune că România s-a născut la 24 ianuarie 1859, la Iași.

Anul 2019 va marca 3 decenii de la Revoluția din 1989, când România a reintrat pe drumul democrației și al statului de drept.
2019 va fi anul în care cuvântul nostru va avea o și mai mare greutate la nivel european și nu numai.

Imi doresc, și vă doresc ca noul an să fie primul an din restul anilor pentru o nouă politică și o nouă formă de a o pune în aplicare!

La Multi Ani ieșeni!

La multi ani Iași – Capitala istorică a României!


Vasile TOMA

Senator PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.