La mulți ani,dragi ieșeni!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă ( P)

La mulți ani,dragi ieșeni!

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

În foarte puțină vreme, se încheie încă un an al vieții noastre.

Un an la finalul căruia, ca de obicei, fiecare dintre noi privește înapoi, face un bilanț și vede ce poate face mai bine în anul care vine. Sau, cel puțin, fiecare persoană responsabilă, conștientă și preocupată de importanța creșterii, dezvoltării sale. Și, cu atât mai mult, această atitudine ar trebui aplicată de către noi, oamenii politici, cei care nu avem doar responsabilitatea propriei noastre vieți ci și a celor sau, mai ales, a celor cărora le-am promis și ulterior, de la tribuna Forului Legislativ al României, le-am jurat, să le reprezentăm interesele, nevoile, să contribuim pozitiv la tot ce înseamnă viața lor, în așa fel încât aceștia să găsească în noi un sprijin real și un adevărat partener care nu îi părăsește niciodată.

Se încheie încă un an, stimați ieșeni...

Unul pe care eu, personal, l-aș putea carcateriza ca pe un an al luptei.

Ca o iarnă continuă a vrajbei gratuite, însă care a pătruns asemenea unui virus ce nu încetează să macine. Să ne macine!!

Și tare mi-aș dori ca pentru noul an această luptă să înceteze să mai fie una distructivă și să se transforme într-una constructivă în care să se depașească interesele personale și de grup, doctrinele și lozincile și să realizăm cu toții că nu ne aflăm în Parlamentul României și în oricare altă instutuție a statului pentru lupte personale, pentru orgolii și calcule politice. Dimpotrivă!

Pentru că anul 2018 a fost și al unei altfel de lupte: pentru obiectivele ieșenilor. Vorbesc aici de Autostrada (Odessa - Chișinău) - Ungheni - Iași - Pașcani - Tg. Mureș (-Oradea-Viena) de Spitalul Regional de Urgență, de Șoseaua de Centură, de Sala Polivalentă la standarde europene așa cum locuitorii județului Iași merită și vor avea, și nu ne oprim aici.

Anul 2018 este un an de recunoaștere națională pentru ieșeni. În acest an a fost adoptată de Parlamentul României Legea care ne acordă statutul de Capitală istorică a României. Un statut unic în țara noastră si am o bucurie imensă pentru că sunt autorul acestei legi pe care am susținut-o împreună cu ceilalti colegi parlamentari de Iași și Bacău. Poate că, în sufletul nostru ieșean, simțeam deja această importanță iar acum ea se întinde pe tot cuprinsul țării noastre și nu numai.. Din 2019 va trebui să concretizăm, cu pragmatism, această importanță.

De asemenea, anul 2018 este cel în care societatea civilă a început sa exercite activ un rol extrem de important într-o democrație, cel de susținere constructivă, implicată, a proiectelor de dezvoltare ale comunității. Este un catalizator extrem de important al activității decidenților politici. Sunt un susținător al societății civile care are profesioniști neangrenați politic ce trebuie sa fie cooptați în etapele de elaborare și implementare ale proiectelor guvernamentale locale, regionale și naționale.

În anul ce vine, în care România va deține un rol atât de important cum este Președinția Consiliului Uniunii Europene, noi, parlamentarii, împreuna cu demnitarii din instituțiile județene și locale, indiferent de orientarea politică, trebuie să demonstrăm că putem face nu doar politică în adevăratul sens al cuvântului dar și că ne putem manifesta și putem acționa ca adevărați oameni de stat la cele mai înalte standarde. Trebuie să ne arătăm valoarea umană și profesională, ca ieșeni, la evenimentele oficiale din cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene care se vor desfășura la Iași.

Oameni de stat care, indiferent de ideologia pe care o urmează sau de partidul din care fac parte, pot arăta la modul concret că a exercita puterea sau a face opoziție nu înseamnă a avea un rol discreționar sau distructiv și că înțeleg că unele dintre cele mai importante atribute ale unui adevarat politician și om de stat sunt înțelepciunea și demnitatea de a-ți folosi rolul pe care îl deții netransformându-l într-un motiv continuu de ceartă, de dezacord doar de dragul dezacordului, de călcare în picioare a intereselor superioare ale cetățenilor și statutului tău, de învrăjbire și scandal.

Întrebarea care trebuie să ne răsune prima dată în minte la orice acțiune politică este: ce au de câștigat ieșenii? Sau, cu alte cuvinte, cum dezvoltăm Iașul prin ceea ce vrem să facem?

Stimati ieșeni, fiecare an este la fel de important. Însă unii dintre ei ne pot marca în mod special.

2018 este Anul Centenarului. Anul în care am sărbătorit 100 de ani de România. Chiar dacă noi, ieșenii, putem spune că România s-a născut la 24 ianuarie 1859, la Iași.

Anul 2019 va marca 3 decenii de la Revoluția din 1989, când România a reintrat pe drumul democrației și al statului de drept.
2019 va fi anul în care cuvântul nostru va avea o și mai mare greutate la nivel european și nu numai.

Imi doresc, și vă doresc ca noul an să fie primul an din restul anilor pentru o nouă politică și o nouă formă de a o pune în aplicare!

La Multi Ani ieșeni!

La multi ani Iași – Capitala istorică a României!


Vasile TOMA

Senator PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.