La Opera ieşeană a fost reînfiinţat Consiliul Artistic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

La Opera ieşeană a fost reînfiinţat Consiliul Artistic

GALERIE
Opera Iasi1
  • Opera Iasi1
- +

Una dintre primele măsuri luate de managerul interimar al Operei Naţionale Române Iaşi, Daniel Şandru, care asigură conducerea instituţiei de pe 4 martie, a fost reînfiinţarea Consiliului Artistic.

Din organismul care va coordona activitatea Operei ieşene fac parte specialişti renumiţi din spaţiul cultural, precum şi reprezentanţi ai fiecărui compartiment al ONRI, care au fost desemnaţi în urma unor alegeri interne. Iată componenţa Consiliului Artistic al Operei Naţionale Române Iaşi, al cărui preşedinte este Coordonatorul artistic al instituţiei, Andrei Fermeşanu: conf. univ. dr. Ciprian Andrei Ion (decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice Iaşi), prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, prof. Gheorghe Gheorghiţă Vornicu (director al Colegiului Naţional de Artă ”Octav Băncilă” Iaşi), prof. univ. dr. Bujor Prelipcean (director general, Filarmonica de Stat ”Moldova” Iaşi) - invitat, Anca Bîzgu (reprezentant Orchestră), Cristina Simionescu – Fântână (reprezentant solişti), Manuel Giugula (reprezentant Cor), Cristi Avram (reprezentant Serviciul Tehnic), Emil Ambrosă (reprezentant Studii Muzicale). Reprezentantul Corpului de Balet va fi desemnat în perioada următoare. Invitaţi mai sunt şi Marius Aftaragaci (reprezentant al Sindicatului ArtIS Moldova) şi Mihai Chelariu (reprezentant al Sindicatului ONRI).

”Aşa cum am promis atunci când am avut onoarea de a fi primit în frumoasa familie a Operei Naţionale Române Iaşi, împreună cu echipa mea am făcut câţiva paşi pentru asigurarea concordiei atât de necesare. Unul din aceşti paşi este înfiinţarea Consiliului Artistic, organismul care, practic, va decide linia artistică pe care va merge prestigioasa Operă ieşeană. Cum din Consiliu fac parte artişti apreciaţi de întreg colectivul, precum şi personalităţi marcante ale culturii ieşene, sunt încrezător că se vor face lucruri extraordinare, pe care publicul ieşean le va aprecia din plin. Filosofia mea este că Opera înseamnă, înainte de toate, artiştii şi publicul, faţă de care, oricine ar fi, managerul este un servant. Deopotrivă al lor, al actului de cultură şi, evident, al interesului public” a declarat Daniel Şandru.

Consiliul Artistic al Operei Naţionale Române Iaşi s-a întrunit astăzi pentru prima dată.

La finalul întâlnirii, Andrei Fermeşanu a precizat: ”A fost o primă întâlnire rodnică în dialog şi sondare de soluţii pe termen imediat şi mediu. Personalităţi muzicale şi artistice de prim ordin ale Iaşului, alături de reprezentanţii desemnaţi ai compartimentelor din cadrul ONRI şi-au unit energia şi experienţa într-o primă şedinţă dintr-un şir pe care-l privesc cu încredere şi optimism. Ordinea de zi a inclus teme de interes precum programarea spectacolelor stagiunii în curs, repertoriul, noi titluri ce se doresc a fi adăugate. Totodată s-a discutat despre parteneriate de colaborare, pe de o parte cu instituţiile de spectacole din sfera artistică, Ateneul Naţional din Iaşi, Filarmonica de Stat ”Moldova” Iaşi, şi pe de altă parte cu cele care pregătesc artiştii de mâine: Universitatea Naţională de Arte < George Enescu> Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi".

Următoarea şedinţă a Consiliului Artistic al Operei Naţionale Române Iaşi va avea loc luna viitoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.