La patru ani de la Colectiv, deputatul Silviu Macovei: „Îmi este rușine!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

La patru ani de la Colectiv, deputatul Silviu Macovei: „Îmi este rușine!”

GALERIE
fotomacovei nou
  • fotomacovei nou
- +

La comemorarea a patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, parlamentarul ieșean Silviu Macovei face o analiză a schimbărilor produse în societate.

Deputatul ieșean Silviu Macovei face o radiografie a schimbărilor din societate la patru ani de la tragedia de la clubul Colectiv.

Rușine. Acesta este elementul comun al fiecărui an care trece de la tragedia din clubul Colectiv. Îmi este rușine că la patru ani de atunci ancheta penală încă nu s-a finalizat. Îmi este rușine că la patru ani de la Colectiv avem cluburi care funcționează tot fără autorizație ISU, dar acum sunt la vedere: un afiș pe care scrie „pe propria răspundere”. Îmi este rușine că abia la patru ani de când zeci de tineri au murit arși de vii apar filmări video care pot fi probe în anchetă și nimeni, nici ISU și nici procurorii nu s-au gândit că ar putea fi relevante. S-au poate s-au gândit. Vom vedea, fiindcă urmează o nouă anchetă.” spune Silviu Macovei.

Deputatul ieșean, care a susținut în fiecare an în Parlament declarații politice cu privire la cazul Colectiv, înregistrează și o serie de schimbări în bine, după aprecierea sa. „Totuși, după patru ani unele lucruri s-au schimbat. Acuzăm că s-a dublat numărul infecțiilor nozocomiale din spitale. În fapt, lucrurile se îmbunătățesc fiindcă până recent aceste infecții nu erau raportate de frica repercursiunilor față de management. Acum aceste infecții se raportează ceea ce înseamnă că se poate interveni pe secțiile afectate, cu dezinfectare și sterilizare. Acum măcar știm cu ce ne luptăm” afirmă deputatul Silviu Macovei.

Un alt lucru bun, în opinia parlamentarului ieșean, este că s-a investit în infrastructura spitalicească pentru pacienții cu arsuri. Silviu Macovei: „În aceste zile s-a deschis la Iași o nouă secție pentru Marii Arși. A fost practic reconstruită de la zero și s-au investit 40 milioane de lei în această secție modernă. Chiar dacă s-a închis imediat după inaugurare, acum secția este sterilă și poate primi pacienți”.

Parlamentarul ieșean Silviu Macovei a adresat și un îndemn fiindcă „mai avem multe de făcut și este important să păstrăm amintirea acelor tineri care au pierit și rușinea de a nu fi făcut mai multe pentru ei atunci. Acest gând ne va face să ne mobilizăm și să nu mai acceptăm jumătăți de măsură!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.