La plecarea lui Maricel Popa se fac ultimii 2 km din drumul spre Ţibăneşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

La plecarea lui Maricel Popa se fac ultimii 2 km din drumul spre Ţibăneşti

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

Pentru 3,51 milioane de lei, firma nemţeană Danlin XXL va asfalta cei 2,4 km din drumul judeţean 248A rămaşi de executat după oprirea bruscă a lucrărilor în toamna lui 2016 de către preşedintele CJ de atunci, Maricel Popa. Contractul dintre Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor şi societatea menţionată a fost încheiat pe 20 octombrie şi are o durată de execuţie de 30 de zile.

Contractul de modernizare a DJ 248A fusese adjudecat în 2016 de Ted Company, dar, după o vizită pe şantier, Maricel Popa a declarat că stratul de bitum e mai subţire decât prevede contractul, şi a dispus sistarea lucrărilor. Acest lucru a determinat o serie de plângeri depuse de ambele părţi la parchet, care s-au soldat cu o descindere a anchetatorilor la Consiliul Judeţean, la DJADP, la sediul unor firme, şi chiar la domiciliile unor persoane.

În cele din urmă, anul trecut, dosarul a fost clasat şi toate sechestrele impuse, inclusiv pe averea fostului şef al CJ, au fost ridicate. A rămas însă neterminat acest segment de drum dintre localităţile Gârbeşti şi Glodenii Gândului, devenit impracticabil în urma abandonării lucrărilor. Odată atribuit contractul pentru îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, situaţia are toate şansele să se remedieze până la sfârşitul anului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.