Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

La robinetul a mii de ieşeni din sistemul centralizat, apa caldă va veni mai repede

GALERIE
prelungire recirculare apa calda_sociale 482 D_a
  • prelungire recirculare apa calda_sociale 482 D_a
- +

Veolia Energie desfăşoară în aceste zile lucrări de introducere a conductelor de recirculaţie a apei calde la mai multe blocuri din oraş u rolul acestora: apa caldă va veni mai repede atunci când deschideţi robinetul.

Veolia Energie Iaşi desfăşoară în această săptămână lucrări pe magistrale de termoficare din cartierul Tătăraşi. Potrivit oficialilor operatorului, lucrările sunt executate la complexul Stejar şi Ciurchi, fiind vorba de conducte ce alimentează cinci puncte termice la care se înlocuiesc tronsoanele considerate ca prezentând risc de avarie în următorii ani. Lucrările fac parte din programul de investiţii pe acest an, demarat în urmă cu câteva săptămâni, pentru modernizarea reţelelor de termoficare primare (de transport al energiei termice între centralele de producţie şi punctele termice) şi secundare (de distribuţie a agentului termic între puncte termice şi blocuri).

„Echipele de la reţele secundare lucrează în cartierele Galata, Păcurari şi Dacia. La modulul termic MT 1 Galata se prelungeşte conducta de recirculare a apei calde până la blocul alimentat, lângă Şcoala 28 Ion Simionescu“, a declarat ieri Ana-Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare la Veolia Energie Iaşi.

De asemenea, a adăugat reprezentantul companiei, este în curs de finalizare lucrarea de prelungire a conductei de recirculare a apei calde până la ultimul etaj de la cele trei scări ale blocului social 482 D din capăt Păcurari şi la cele patru scări de bloc ale ANL 482 E din vecinătate. Totodată, la PT 16 Dacia sunt montaţi robineţi termostaţi pe circuitul de recirculare a apei calde, iar la MT T7 Gară se face revizia capitală a echipamentelor modulului termic. „Toate aceste lucrări fac parte din acţiunea planificată pentru vara anului 2016 ce vizează introducerea a 1,7 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele teermice şi blocuri în zonele Socola, Tătăraşi, Alexandru, Codrescu şi Poitiers, şi înlocuirea a 2 km de magistrale şi a 2,4 km de reţele secundare în cartierele Nicolina, Frumoasa, Dacia, Galata, Independenţei, Metalurgie şi Tătăraşi“, a mai spus Ana-Maria Icătoiu. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri