Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună

GALERIE
Rocanotherworld 2022_1Rocanotherworld 2022_2Rocanotherworld 2022_3Rocanotherworld 2022_4Rocanotherworld 2022_5Rocanotherworld 2022_6Rocanotherworld 2022_7Rocanotherworld 2022_8Rocanotherworld 2022_9Rocanotherworld 2022_10
  • Rocanotherworld 2022_1
  • Rocanotherworld 2022_2
  • Rocanotherworld 2022_3
  • Rocanotherworld 2022_4
  • Rocanotherworld 2022_5
  • Rocanotherworld 2022_6
  • Rocanotherworld 2022_7
  • Rocanotherworld 2022_8
  • Rocanotherworld 2022_9
  • Rocanotherworld 2022_10
- +

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Rocanotherworld a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iași în perioada 23 - 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanți în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ și 10 artiști de improvizație au alcătuit programul muzical al festivalului.

Cu toate acestea, cifrele care bucură organizatorii mai tare se regăsesc în componenta de #beForOthers pe care și-au asumat-o încă de la prima ediție, iar activitățile desfășurate enumeră acțiuni întreprinse în direcția zero waste, acțiuni de responsabilizare, ecologizare și colectare selectivă, colecte de hrană pentru animalele fără stăpâni, susținerea refugiaților ucraineni, precum și aprovizionarea spitalelor ucrainene cu materiale sanitare și medicamente.

"Rocanotherworld este mai mult decât un festival de muzică, este o mișcare artistică care și-a asumat o misiune socială, de întrajutorare a comunității, și una de mediu, prin obiectivul de a deveni un festival zero waste. Suntem parteneri de la început și felicităm echipa Rocanotherworld, care a transformat acest eveniment într-un punct de referință în peisajul cultural autohton.", a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Cu sprijinul Act for Tomorrow și jocul interactiv #RecicleziȘiCâștigi, în cadrul festivalului au fost colectate 560 kg de plastic, 440 kg de doze și 770 kg de sticlă. Participanții care au colectat deșeurile reciclabile au avut șansa să câștige premii constând în baterii și boxe portabile din bambus, precum și energizante. Este al cincilea an în care se desfășoară această campanie, iar publicul ieșean este deja un susținător fidel al acestor demersuri care îi educă pe cei mici și cei mari în direcția colectării selective a deșeurilor și implicațiile acestor acțiuni asupra mediului.

Campania „Ai cumva o păturică?” a strâns aproximativ 230 de kg de mâncare uscată și umedă pentru cățeii și pisicile din padocurile ieșene, precum și produse de îngrijire și donații în bani. Rocanotherworld va dubla donațiile strânse în cadrul acestei campanii, asigurându-se că blănoșii vor avea o vară mai ușoară.

În perioada 4 - 6 iulie 2022, prin „Fondul Donatorilor” desfășurat alături de Asociația Industrii Creative și Trei Vieți, cu sprijinul Kaufland România, Yonder și a donatorilor privați, alături de Rădăuțiul Civic, au fost achiziționate și trimise către Spitalul Județean de Urgențe Cernăuți și Spitalul Județean de Copii Cernăuți atât medicamente, cât și materiale sanitare esențiale: comprese sterile și materiale pentru pansament, betadină și alți dezinfectanți, antibiotic injectabil și perfuzabil, antihemoragice, anticoagulante, branule, ser fiziologic și altele.

Sprijinul pentru refugiații ucraineni și pentru asociațiile care se ocupă de taberele oficiale din Iași a fost acordat încă de la izbucnirea războiului în Ucraina, organizatorii donând deja, de la începutul crizei umanitare și până în prezent, cu sprijinul partenerului festivalului, Kaufland România, peste 10 tone de produse de curățenie, igienă și alimente neperisabile și peste 7.000 de porții de mâncare taberelor de refugiați.

Rocanotherworld e o stare de spirit insuflată de întreaga comunitate care îi dă sens an de an prin participarea benevolă, voluntară și însuflețită de propriile valori a tuturor celor care fac parte din public și îl conturează ca fiind cel mai iubit festival ieșean.
Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat și la un preț promoțional, pe platforma iaBilet.ro

***

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei organizat la Iași începând cu anul 2016. Reprezintă o călătorie colectivă autentică, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valorile cu care rezonăm, o efervescență culturală de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi și de a simți.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Partener principal: Kaufland România

Sponsori: Nuvei, Modular Services, Ness Digital, Wembley Dry Gin, Yonder

Parteneri din comunitate: Cyclic, Techno Wall, Dubla

Parteneri de promovare: WINK Public Multimedia, Printco, IPPU

Mobility partner: Ford Iași - ATI Motors Holding

Hospitality partners: Hotel Pleiada, Hotel Unirea, Domeniile Averești

Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva FM, Music Channel, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, life.ro, Spotmedia, Romania Journal, Infomusic, BestMusic, Observator Cultural, CVLTARTES, Propagarta, Ziarul de Iași, BZI, Fashion Premium Magazine, Munteanu.

Mai multe informații:

Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/

Instagram: @rocanotherworld

Website: www.rocanotherworld.com și https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri