La Spitalul "Sf. Spiridon", numărul operaţiilor s-a redus şi la o treime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

La Spitalul "Sf. Spiridon", numărul operaţiilor s-a redus şi la o treime

GALERIE
operatie
  • operatie
- +

La Spitalul "Sf. Spiridon", media zilnică a pacienţilor depistaţi pozitiv la prezentare este de 10%. Mai exact dintre cei peste 200 de pacienţi prezentaţi, 20 au infecţie cu SARS COV 2. Dat fiind numărul mare de noi cazuri raportate zilnic, conducerea spitalului a precizat că ia în calcul creşterea numărului de paturi destinate bolnavilor COVID-19 cu forme uşoare şi mediii de boală.

"La acest moment nu, dar dacă situaţia o va impune ne gândim. Avem Medicală I şi III în situaţia în care dacă se va impune acest lucru vom căuta soluţii ca aceste două clinici, a câte 50 de paturi fieare, să poată fi adaptate. Dar este doar luată în calcul", a spus Ioan Bîrliba, managerul spitalului. Pentru a da o mână de ajutor pacienţilor care necesită terapie intensivă, conducerea a dispus o serie de adaptări ale circuitelor cu avizul DSP şi cu acordul medicilor epidemiologi şi infecţionişti ai spitalului “Am făcut astfel încât să putem aduce în terapia intensivă un număr de nouă pacienţi. Atenţie, deci avem nouă paturi cu destinaţia de terapie intensivă. Nu am modificat structura spitalului, nu am modificat absolut nimic, ci am adăugat două saloane bine delimitate, cu protecţie specială, pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă vizavi de starea lor de sănătate", a mai spus Ioan Bîrliba.

În acest moment, capacitatea spitalului este de 1.128 de paturi, dar legislaţia emisă în contextul pandemiei a făcut ca în spital să nu existe internaţi mai mult de 500 de pacienţi, predominante fiind categoriile cu patologie gastrointestinală şi cardiovasculară, urmate de cele chirurgicale. “Aici vin urgenţe majore, multiple, traumatisme, politraumatisme, care trebuie abordate ca şi când ar fi pozitive. Din această perspectivă, atât medicilor, cât şi personalului mediu sanitar sau nesanitar li s-au asigurat materiale de protecţie necesare. Dacă înainte făceam de la 50 la 60 operaţii chirurgicale pe zi, numărul acestora s-a redus la 20 de operaţii şi privesc direct operaţiile salvatoare de viaţă", a adăugat Ioan Bîrliba. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.