Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

La trei puncte de barajul salvării

GALERIE
bucurie-vestiar-poli-ovidiu
  • bucurie-vestiar-poli-ovidiu
- +

 

Viitorul Constanţa - Politehnica Iaşi 1-2 (0-0), într-o restanţă din etapa a XXIV-a a Ligii I de fotbal (foto: www.politehnicaiasi.ro)

 

Viitorul: Căbuz – Boboc, Mladen, Dobrosavlevici, Dussaut – Babunski ('79 - Andronache), Artean ('46 - Gaztanaga), Ciobanu – Matei ('69 - Pitu), Tsoumou, Ganea ('81- Haită). Antrenor: Mircea Rednic.

Poli: Brănescu – Onea, De Iriondo, Popa, Buşu – Passaglia, Vanzo – Popadiuc ('84 - A. Cristea), Vega ('73 - Acosta), A. Stan ('11 - Calcan) – Djuranovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Artean ('35), Dussaut ('90) – Calcan (’57), Popadiuc ('81), Brănescu ('90^2).

Arbitri: Marian Barbu; Imre Bucsi, Marius Marchidanu.

 

0-1, min. 51: Calcan a executat la prima bară un corner de pe stânga, Djuranovic a reluat cu capul la colţul lung;

1-1, min. 82: Dussaut a centrat de pe stânga, Tsoumou a înscris cu capul, de la 6 metri;

1-2, min. 86: „un-doi” Calcan – Andrei Cristea, finalizat de primul pe contraatac, Căbuz având partea lui de vină la golul primit.

 

Cu şanse reale de evitare a retrogradării, ţinând cont de sistemul competiţional, Poli a a avut ieri o bună posibilitate de a se apropia şi mai tare de salvare. Iaşi, care mai are în prima parte a campionatului un meci teoretic facil, luni, acasă, cu Hermannstadt, a jucat restanţa cu o echipă, Viitorul, de nerecunoscut în acest an. Dobrogenii nu câştigaseră niciun meci acasă în retur, în care au bifat un singur succes, în februarie, pe terenul modestei trupe dinamoviste.În plus, gazdele, care au vândut mulţi fotbalişti esenţiali în acest sezon, au avut, nu mai puţin de şapte absenţe notabile: Benzar, Grădinaru, Jo, Marquinhos, Ely, Ghiţă şi Casap. Astfel, ieşenii, doar cu două piese importante lipsă, suspendaţii Baxevanos şi Platini, accidentaţii Flores şi Mihalache nefiind jucători de bază, aveau toate motivele să fie optimişti.

Deşi egalul nu folosea prea mult Politehnicii, în primul act oaspeţii au pus accent doar pe siguranţă defensivă, ieşirile în atac, care au adus două şuturi, nepericuloase, semnate de Djuranovic ('12) şi Calcan ('36), fiind rare. Drept urmare, Viitorul a dominat aproape în permanenţă, însă cele cinci lovituri de cap trimise de Tsoumou (2), Ganea, Babunski - singura pe poartă şi Dobrosavlevici, precum şi şutul lui Ganea nu au creat vreo emoţie serioasă oaspeţilor. Astfel, la pauză s-a intrat cu tabela arătând ca în startul partidei, după o primă repriză în care doar ritmul a fost OK. Ocaziile de gol au apărut în actul secund, tonul fiind dat de Babunski ('49), fază la care Brănescu a avut prima intervenţie notabilă. Poli a replicat peste un minut, când şutul lui Vega a fost respins în corner, lovitura de la colţ care a urmat generând deschiderea scorului de către Djuranovic. Gazdele au încercat rapid egalarea, însă Brănescu a avut un nou plonjon esenţial, la şutul lui Gaztanaga (’59), iar Ciobanu, peste două minute, a luftat din poziţie ideală. Iaşul a arătat apoi că nu a învăţat prea multe din retragerea păguboasă din meciul trecut, de la Clinceni. Şi chiar dacă gazdele au introdus pe final noi jucători care abia au descoperit lama de ras, ca Pitu, Andronache ori Haită, Politehnica a făcut şi mai apăsat pasul înapoi. Mutarea era să coste scump, Tsoumou egalând în minutul 82. Introducerea imediată a lui Andrei Cristea a readus meciul pe făgaşul dorit de Poli. Cu toate că nu a mai jucat de trei luni, de la primul meci din acest an, simbolul Politehnicii, ajuns aproape de 37 de ani, a strâns echipa, a ţinut bine de minge şi i-a pasat decisiv lui Calcan, la un contraatac derulat în minutul 86, care a generat succesul Iaşului, injust pentru Viitorul, dacă luăm în calcul statistica.

Cum după etapa viitoare, punctele acumulate se înjumătăţesc, victoria aduce Poli la doar trei puncte de un loc de baraj, Iaşul având astfel, în continuare, şanse reale de menţinere în elită.

 

Rednic a fost demis de la Viitorul

^ Partida a fost programată iniţial pe 22 februarie, când s-a întrerupt, în minutul 67, la scorul de 0-0, din cauza ceţii. A doua zi, tot din cauza ceţii, meciul nu a putut fi reluat din minutul 67. Ca urmare, disputa a început ieri din minutul 1. Probleme au fost şi la meciul tur dintre cele două echipe, când Politehnica a pierdut la masa verde o partidă în care instalaţia de iluminat nocturn a arenei din Copou s-a defectat, la scorul de 2-1 pentru gazde. ^ Rezerve neutilizate la Poli au fost Brînză, Zajmovic, Mensah, Gaitan, Al. Zaharia, Cană. ^ Ieri, la Pro X, fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi, Florin Prunea a comentat subiectul respingerii proiectului de finanţare al clubului de către Consiliul Local Iaşi: „Îi cunosc pe mulţi consilieri. Sunt convins că vor relua finanţarea dacă clubul va fi reformat, cum au cerut. Dacă primarul Chirica vrea să mai aibă echipă de fotbal, trebuie să reformeze clubul. Dacă Chirica mâine face ordine la club, finanţarea se va relua”. ^ Astăzi va avea loc o şedinţă a membrilor asociaţi ai ACSM Politehnica Iaşi. Pe ordinea de zi figurează, printre altele, excluderea din asociaţie a lui Horia Sabo şi a lui Laurenţiu Sabo, precum şi modificarea unor paragrafe din statut. Astfel, în condiţiile desfiinţării postului de preşedinte executiv, care va mai fi ocupat de Ciprian Paraschiv circa o lună, ca urmare a unui preaviz, conducerea va fi asigurată pe viitor de un manager executiv şi un vicepreşedinte executiv. Aceştia vor fi angajaţi de preşedintele Consiliului Director, Leonid Antohi. Asociaţii Politehnicii, care, cu excepţia celor doi Sabo, formează şi Consiliul Director, vor ca şi managerul şi vicepreşedintele să poată fi membri ai CD. În afară de Antohi, membri ai Consiliului care conduce clubul mai sunt Adrian Ambrosie, Ion Apostol (care va fi vicepreşedintele CD), Ioan Melinte şi Mircea Ursu. ^ Omul meciului de aseară, Andreias Calcan, care a semnat o pasă de gol şi un gol decisiv, a jucat în trecut la Viitorul. Fotbalistul i-a taxat la final pe dobrogeni: „Roata se întoarce. Aici mă antrenam prin spatele porţii, jucam fundaş dreapta, am fost împins să plec pe uşa din dos”. ^ Andrei Cristea, care, ca urmare a plăţilor făcute de Consiliul Director săptămâna trecută, are acum, la fel ca alţi jucători şi angajaţi, aproape trei salarii restante, în timp ce alţi jucători sunt cu retribuţiile la zi, a spus că „suntem profesionişti, chiar dacă suntem plătiţi individual şi preferenţial. M-am pus în slujba acestui club, am demonstrat caracterul pe care îl am. Aveam nevoie de acest succes”. ^ Ieri, printr-un comunicat clubul FC  Viitorul a anunțat că a renunțat la colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic

 

Declaraţiile tehnicienilor

Mircea Rednic: „Mi-e ciudă. Jucăm, avem ocazii, în prima repriză am adus mingea de multe ori în careu, a lipsit însă ultima pasă. Am început OK şi repriza a doua, dar am luat gol la primul corner. Am presat după, am marcat, însă am fost surprinşi la un contraatac, aşa cum ştiam că vor juca. În afară de Mladen şi Matei, azi am avut jucători tineri, fără experienţă, n-am ce să le reproşez. Avem fotbalişti cu COVID, accidentaţi, e un moment delicat”.

Nicolo Napoli: „Echipa a făcut un meci foarte bun. Am vorbit înainte de meci că e unul fundamental şi trebuie câştigat. Băieţii au dat sută la sută toţi, am lucrat bine. Am reuşit să dăm gol, ei au egalat, iar apoi echipa a avut reacţie, a fost în viaţă. Am câştigat meritat. Eu cred că rezultatul e fundamental pentru noi. Când am venit antrenor am vorbit cu Cristea că poate să vină ca fotbalist, nu altfel. Ne gândim la următorul meci, care e dificil. Avem un lot numeros”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri