La trei săptămâni după rinoplastie, ne putem relua activitatea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

La trei săptămâni după rinoplastie, ne putem relua activitatea

GALERIE
rinoplastie
  • rinoplastie
- +

Cristina Laura Radu, 28 ani, Iași: „Sunt profesoară la o școală din județ și, deși îmi este greu să recunosc public, nasul meu are o formă acvilină destul de pronunțată. Cred că anticipați, acest lucru reprezintă, pentru elevii mei, suficiente motive pentru a le oferi subiecte de glumă. Soțul meu susține că ar trebui să îi ignor dar, sincer, încă nu m-am putut detașa de micile lor răutăți. Și m-am gândit, tot mai mult în ultimul timp, să mă operez, mai ales că orele se țin on-line. Am suportul soțului meu, indiferent că voi recurge sau nu la această intervenție chirurgicală. Eu înclin să o fac, dar, înainte de a mă opera, mi-aș dori să cunosc cât mai multe detalii, în acest sens“.

 

Dr. Lucian Popa, medic primar în Chirurgie plastică, reconstructivă și estetică: „Am înțeles că vă deranjează forma nasului dumneavoastră. Am mai înțeles, de asemenea că soțul dumneavoastră vă susține, indiferent de decizia pe care o veți lua, ceea ce înseamnă că pentru el aceste detalii fizice sunt mai puțin importante. Dar pentru dumneavoastră sunt și fiecare om are dreptul să se simtă bine în propria piele. În cazul în care doriți să apelați la o intervenție chirurgicală de remodelare a nasului, rinoplastie, eu vă recomand să aveți o discuție cu medicul chirurg despre așteptările dvs. Eu, de exemplu, îmi întreb pacientele ce le deranjează în legătură cu aspectul nasului și în ce fel doresc să îl modifice. 

De asemenea, trebuie evaluate structurile nasului, respectiv oasele și cartilajul subiacent, tegumentul care le acoperă, precum și alte aspecte ale nasului. După această evaluare, chirurgul estetician va putea preciza dacă așteptările pacientului sunt realiste și dacă rinoplastia va putea îmbunătăți aspectul natural al feței.
 
Dar, ceea ce vreau să precizez este că nu există o formă standard a nasului care ar putea înfrumuseța aspectul oricărei femei. Tocmai de aceea este necesară acea discuție și primă evaluare de care v-am vorbit. În prezent, modificările făcute de către chirurgie au rolul de a sublinia aspectele naturale ale feței și de a accentua frumusețea unică și naturală a fiecărei persoane. Tocmai de aceea, rolul chirurgului estetician este acela de a descrie aspectele faciale care ne conferă unicitate și modificările care ne vor îmbunătăți înfățișarea.
 
Ca și definiție, rinoplatia constă într-o intervenție chirurgicală asupra nasului, pentru a-i modifica forma și a-i îmbunătăți funcția. Practic, rinoplastia este indicată pentru a corecta afecțiunile respirației legate de regiunea nazală sau pentru a corecta anomaliile de formă ale nasului survenite în urma traumatismelor sau a defectelor din naștere, cele care îi modifică forma. Sintetizând, rinoplastia cosmetică se aplică asupra nasurilor „anormale“, pentru a le îmbunătăți forma și mărimea. 
 
Această intervenție chirurgicală poate reduce sau mări dimensiunea nasului sau poate schimba mărimea și forma vârfului nasului, septului nazal sau orificiilor nazale. Dacă sunteți fumătoare, înainte de operație este bine să renunțați la țigări, așa cum este recomandat să nu luați medicamente de tip aspirină, care subțiază sângele. 
 
Ca și procedură de lucru, această intervenție nu necesită întotdeauna internarea pacientului și se efctuează fie cu anestezie generală, fie cu locală, în funcție de amploarea operației. Evident, atunci când vorbim despre anestezie generală, pacientul este adormit pe perioada operației care, cel mai adesea, presupune mai importante la nivelul nasului. În timp ce, prin anestezie locală, pacientul este sedat, dar nu adormit, nasul este amorțit, deci pacientul va fi relaxat deoarece nu simte durere. Inciziile sunt făcute în interiorul foselor nazale, iar în cazuri mai complicate pot fi efectuate la baza nasului. Osul si cartilajul subadiacent sunt remodelate pentru a conferi o formă mai placută. Important pentru dvs de știut este faptul că inciziile se fac, de obicei, în zone „ascunse“, aflate în interiorul nasului, astfel încât ele nu vor fi vizibile după operație.
 
În ce privește rinoplastia structurală, aceasta este o tehnică prin care se îndepărtează numai cantități minore de cartilaj nazal. Modificarea formei nasului se obține prin remodelarea cartilajului existent sau prin adăugarea de grefe de cartilaj. Deoarece se îndepărtează numai o mică porțiune din cartilaj, rezistența nasului se pastrează, astfel forma nasului nu se va modifica cu trecerea anilor.
 
În prima săptămâna de la intervenția chirugicală, pacienta va purta o atelă nazală. De asemenea, după intervenția chirurgicală, poate apărea tumefiere și câteva vânătăi în jurul ochilor, însă, acestea se estompează după a treia zi, dar poate persista până la două săptămâni. 
După aceasta mai persistă o tumefiere discretă, care este observată fie de către pacient, fie de medic, dar și aceasta va dispărea în maximum șase luni. Din acest moment putem vorbi despre forma finală a nasului care va schimba substanțial, atât aspectul fizic cât și în plan emoțional, încrederea și părerea de sine. 
 
Se recomandă evitarea suflării nasului timp de două până la trei săptămâni, ca și purtarea ochelarilor grei, fumatul și administrarea de medicamente pentru subțierea sângelui. Glumind serios, pentru fumători, această operație este un bun prilej de a se lăsa de fumat, ceea ce ar fi un câștig pe mai multe planuri.
Dar, un lucru extrem de important de știut este că pacientul își poate relua activitatea după două sau trei săptămâni, fără aspecte vizibile ale intervenției chirurgicale“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.