anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

La Tribunalul Iași se judecă doar urgențele până pe 4 mai

GALERIE
tribunal, iasi
  • tribunal, iasi
- +

Din cauza coronaviruslui, la Tribunalul Iași au fost restrânse dosarele care se mai judecă până pe 4 mai. Vor ajunge pe masa judecătorilor doar cauzele cu inculpați aflați sub puterea unei măsuri preventive ce necesită verificare periodică, cauze de competența judecătorului de drepturi și libertăți, ordonanțe președințiale vizând minori, ordine de protecție, achiziții publice privind produse medicale.

Pentru cauzele care nu se judecă în perioada următoare, completele de judecată vor fixa primul termen de judecată începând cu 04 mai 2020 sau, după caz, vor proceda la preschimbarea termenelor de judecată deja acordate ulterior datei de 04 mai 2020, cu înștiințarea părților și participanților.
Această înștiințare va fi realizată prin toate mijloacele procedurale, inclusiv prin note telefonice/e-mail, fax adresate părților/participanților/avocaților sau prin alte mijloace, pentru a evita deplasarea cetățenilor la instanță în cazul dosarelor care nu se judecă în perioada următoare.
 
În cauzele care vor fi judecate în perioada următoare, completele vor proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferință. 
Completele de judecată vor fixa ore pentru dezbaterea fiecărei cauze în parte. Se va ține seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea și igienizarea sălilor de ședință.
 
Orele, precum și numele tuturor participanților la dosar, inclusiv avocații, vor fi trecute în listele de ședință. 
 
Accesul justițiabililor/ avocaților/etc. în incinta instanței va fi permis doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care participă.
În acest scop, copii ale listelor de ședință, care cuprind cauzele care se judecă în perioada următoare, se vor afla în posesia jandarmilor și vor fi afișate, pentru a putea pune în practică dispoziția anterioară.
 
Colectarea listelor de ședință se va face cu o zi înaintea zilei de ședință la Biroul Primului Grefier și se va preda jandarmilor și se va afișa până în ora 12.00.
 
Programul de lucru cu publicul la registratura și arhiva Tribunalului Iași se suspendă în perioada 13.03.2020 – 04.05.2020, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare la distanță permise de lege (mail, fax, poștă).
 
Se interzice accesul în sediul instanței a persoanelor cu privire la care autoritățile române competente au dispus măsuri de carantină sau autoizolare, până la expirarea acestora. Persoanele aflate în această situație, care sunt citate la instanță, au obligația de a înștiința completul de judecată despre această situație, în scris, prin serviciile poștale sau prin poșta electronică, respectiv e-mail la adresa  tr-iasi-reg@just.ro.
 
Se interzice accesul în sediul instanței a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre zonele de risc comunicate oficial de autorități, care au intrat în contact în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată/monitorizată pentru posibilă infecție cauzată de COVID-19 care prezintă una sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, dificultăți de respirație. Aceste persoane vor fi îndrumate să se adreseze de îndată autorităților medicale competente - direcția de sănătate publică de la domiciliul/locuința efectivă - pentru asigurarea de asistență medicală și. după caz, luarea măsurilor de carantină sau autoizolare prevăzute de lege.
 
În cazul existenței unor suspiciuni privind posibilitatea ca o persoană să se afle în situațiile prevăzute la alin. 1-2 sau a unor simptome evidente de natura celor arătate la alin. 2, se va solicita persoanelor în cauză să completeze o declarație pe proprie răspundere privind aspectele menționate la alineatele precedente (anexa 1). În cazul interzicerii accesului la sediul instanței, în condițiile alin. 1 și 2, se asigură informarea de îndată a completului de judecată/compartimentului spre care a declarat că se îndreaptă persoana în cauză, pentru respectarea drepturilor procedurale ale acesteia.
Persoanele fără manifestări clinice de infecție respiratorie și care nu se află în niciuna dintre situațiile prevăzute la alineatele precedente sunt rugate ca pe toată durata prezenței la sediul instanței să respecte măsurile de igienă și de protecție recomandate de autoritățile naționale competente pentru prevenirea infecției cu COVID-19, virusul gripal sau alte infecții respiratorii transmisibile, care sunt afișate și la sediul instanței.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.