La un an de când este obligatoriu CJAS Iași încă eliberează carduri de sănătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

La un an de când este obligatoriu CJAS Iași încă eliberează carduri de sănătate

GALERIE
card
  • card
- +

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) continuă să elibereze carduri de sănătate pentru asiguraţii care nu şi-au ridicat documentul după ce acesta a fost distribuit prin Poşta Română. În plus, pe lângă adulţii de peste 18 ani care îşi pot ridica documentul de la CJAS, inclusiv tinerii care abia au împlinit vârsta de 18 ani se pot adresa instituţiei pentru a intra în posesia documentului, în cazul în care nu l-au ridicat de la poştaşi.

Potrivit CJAS, pentru a intra în posesia documentului, asiguratul trebuie să facă o cerere la sediul instituţiei, şi abia apoi îşi poate recupera cardul de sănătate. Cardurile de sănătate care nu au fost ridicate de posesori sunt arhivate la CJAS. Folosirea cardului de sănătate a devenit obligatorie de la 1 septembrie 2015. În prezent, cardul de sănătate se adresează doar asiguraţilor adulţi care nu pot beneficia de servicii medicale fără să prezinte în prealabil documentul.

Potrivit unor declaraţii de presă ale conducerii CNAS, cardul de sănătate ar putea deveni obligatoriu şi în cazul prezentării asiguraţilor în regim de urgenţă în spitale. În plus, inclusiv minorii ar putea fi introduşi în program, după cum aprecia anul trecut preşedintele CNAS. CNAS a transmis în 2015 în judeţul Iaşi 460.000 de carduri. După distribuirea iniţială de către poştaşi, la sediul CJAS Iaşi au ajuns aproximativ 56.000 de documente. Dintre acestea, CJAS mai are de distribuit sub 5.000 de carduri de sănătate asiguraţilor din judeţ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.