anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

La un liceu din Iaşi elevii au trecut la catedră în locul profesorilor

Experimentul s-a derulat la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. „Prin astfel de activităţi, încercăm să-i educăm pe copiii aceştia, mai mult decât am făcut-o până acum”, a subliniat Anda Tănasă, director al

GALERIE
Colegiul Gh Asachi 1631
 • Colegiul Gh Asachi 1631
- +

Elevii ieşeni au început entuziasmaţi această săptămână de şcoală, în care nu vor fi notaţi şi în care vor putea desfăşura activităţi educative sau relaxante. Pentru această săptămână desfăşurată sub genericul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, fiecare unitate şcolară din judeţ a încercat să vină în întâmpinarea elevilor cu numeroase activităţi desfăşurate într-un cadru mai puţin formal, însă majoritatea tot în spaţiul instituţiei.

La Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” de exemplu, elevii au fost ieri în postura de profesori, pentru a înţelege mai bine ce implică activitatea acestora de la catedră, dar şi pentru a le respecta mai mult munca. „Am întâmpinat cu foarte mare entuziasm această propunere venită din partea Consiliului Elevilor. Ne-am gândit că este o iniţiativă foarte bună ca să se obişnuiască şi ei cu postura de cadru didactic. Am urmărit mai puţin cunoştinţele şi mai mult atitudinea elevului faţă de profesor şi invers. Sunt dintre ei care stau în băncile din spate şi se joacă pe telefoanele mobile sau care au un anumit tip de comportament. Venind în faţa clasei, văd şi ei cum se comportă colegii lor. Prin astfel de activităţi, încercăm să-i educăm pe copiii aceştia, mai mult decât am făcut-o până acum”, a subliniat Anda Tănasă, director al colegiului. Elevii care au fost ieri pentru o oră profesori au fost selectaţi dintre cei care au dorit să experimenteze această postură şi care au rezultate bune. La clasa a IX-a B, profilul Ştiinţe ale Naturii, Anastasia a ţinut o lecţie de fizică pornind centrată pe două experimente referitoare la mişcarea corpurilor pe un plan înclinat. „Această modalitate de a desfăşura ora este binevenită, ca să vadă şi ei că a sta 50 de minute în faţa unei clase nu este deloc uşor. E un timp în care trebuie să încerci să-i capacitezi, să-i atragi, să observi care dintre ei greşeşte sau nu este atent...”, a menţionat Mădălina Aruxandei, profesoară de fizică şi dirigintă a clasei. „E un mod de a ne arăta nouă cât de greu este să captezi atenţia a 25-30 de elevi şi de a-i aprecia oarecum mai mult pe domnii profesori. Eu nu am vrut să fiu în postura de profesor nu pentru că nu-mi place sau pentru că nu aş fi capabil, ci pentru că mă enervez dacă văd că nu mă ascultă. N-aş fi un cadru didactic prea bun”, a adăugat George. La Şcoala „B.P. Hasdeu”, elevii au fost încântaţi să desfăşoare activităţi de grădinărit în sera instituţiei. De altfel, toate activităţile din această săptămână sunt aşteptate cu interes de elevi, care şi le-ar dori mai des în programul obişnuit de şcoală, destul de încărcat. „Copiii chiar ar trebui să înveţe să grădinărească, să gătească, să facă şi alte lucruri, pentru că şi acestea sunt importante, nu numai matematica şi româna. Cred că toţi copiii iubesc aceste activităţi, pentru că le trebuie şi pauze. De exemplu, am auzit că în alte ţări sunt alternate diverse activităţi. Aş fi vrut ca această săptămână să se repete măcar o dată la două luni, ca să fie ceva aşteptat de elevi; adică o dată la două luni copiii să vină fericiţi la şcoală că vor face noi activităţi”, e de părere Iuliana, elevă în clasa a VI-a la Şcoala „B.P. Hasdeu”. „Nouă ne plac astfel de activităţi, pentru că sunt relaxante. Ar fi bine să avem astfel de activităţi săptămânal sau măcar o dată pe lună. De exemplu, muzee mai vizităm, dar la teatru cu şcoala n-am mai fost din clasele primare”, a adăugat Sebastian Trufanda, elev în aceeaşi clasă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.