Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

La un pas de surpriză

GALERIE
csm-steaua.gsp
  • csm-steaua.gsp
- +

 CSM Politehnica Iaşi – FC Steaua Bucureşti 0-2 (0-1), în prima etapă a sezonului regulat al Ligii I de fotbal. Deşi au rămas în zece oameni din minutul 6, ieşenii au jucat de la egal la egal cu liderul. Gazdele puteau egala la 1 în minutul 81, când Cristea a nimerit bara

 
 
CSM: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Sato (’83 - Bădic) – Creţu, Mitic – Böle, V. Gheorghe (’55 - Cristea), Ţigănaşu (’66 - Piccioni) – Boiciuc. Antrenor: Eugen Neagoe.
FC Steaua: Niţă - Ov. Popescu (’14 - Man), Tamaş, Moke, Momcilovic – Bourceanu, Pintilii (’46  Ad. Popa) – Enache, Boldrin, William – Golubovic (’59 - Achim). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaşe galbene: Creţu (’71) – Pintilii (’45), Bourceanu (’78), Boldrin (’88).
Cartonaş roşu: Boiciuc (‘6).
Arbitri: Alexandru Tudor; Mircea Orbuleţ, Andrei Constantinescu.
 
0-1 min. 34: Tamaş, cu un şut de la circa 30 de metri, după o lovitură liberă “mişcată” de Boldrin;
0-2, min. 87: Enache centrează de pe dreapta, Caparco ratează intervenţia, Man înscrie lejer, de la 6 metri.
 
Chiar dacă a adunat tot ce e mai bun în Liga I, chiar dacă este liderul clasamentului, FC Steaua Bucureşti nu era o echipă de speriat. Jocul prestat în ultimele cinci meciuri şi rezultatele înregistrate (eşec acasă cu CFR, victorii chinuite, cu Voluntari şi Craiova, înfrângere pe teren propriu, cu Mediaş şi egal smuls în ultimul minut, la Târgu Mureş) i-au făcut pe ieşenii care încă mai cred în CSM că totul era posibil în duelul derulat aseară, în Copou. Asta chiar dacă Iaşul pierduse ultimele patru meciuri de campionat şi a avut mari probleme de efectiv.
Startul partidei a dat însă peste cap toate calculele. Boiciuc a intrat dur la Ovidiu Popescu şi a fost eliminat, astfel că meciul a curs, practic, 10 contra 11, cu gazdele aproape în permanenţă în jumătatea proprie şi oaspeţii incapabili să-şi creeze ocazii improtante.
Primul act a fost extrem de sărac, golul căzând la primul şut cadrat, apărut abia în minutul 34, după ce Pintilii (’15) şi Ţigănaşu (’17) avuseseră încercări periculoase. Iaşul, care a mai pâlpâit prin Mihalache în minutul 45, a rulat în repriza a doua pe aceleaşi coordonate ca şi în prima: o apărare care nu le-a lăsat steliştilor culoare de ocazii şi încercări de contraatac, blocate uşor de bucureşteni. Meciul, lipsit de spectaculozitate, s-a animat abia pe final, când CSM a riscat mai mult: Niţă a parat şutul lui Mitic de la 20 de metri (’79), iar Cristea a trimis în bară peste două minute! În loc de 1-1 a fost 0-2, Man, după gafa lui Caparco, înscriind cu trei minute înainte de final primul său gol la FC Steaua şi închizând partida. Aceasta putea avea un deznodământ şi mai sever pentru moldoveni dacă Achim (‘90^2) nu nimerea doar bara transversală din careul mic.
Iaşul pierde astfel al cincilea meci consecutiv şi se adânceşte în criză.
 
 
 
Prunea pe făraş?
 
^ Meciul a fost precedat de un moment de reculegere ţinut în memoria victimelor din clubul Colectiv. ^ Eugen Neagoe a pregătit, în 2010, ca asistent a lui Victor Piţurcă, Steaua. După meci, tehnicianul ieşenilor a refuzat să dea mâna cu Laurenţiu Reghecampf, între părţi iscându-se un conflict. ^ Brigada de arbitri a fost compusă exclusiv din bucureşteni ^ Grahovac nu a prins nici banca de rezerve, unde a fost preferat Hotoboc. ^ Patronul oaspeţilor, Gigi Becali nu a fost prezent la meci. ^ Fost jucător la CSM, Golubovic a fost primit cu simpatie de fanii ieşeni. ^ Preşedintele gazdelor, Florin Prunea, a fost jignit serios de galeria bucureştenilor. ^ Ovidiu Popescu a fost transportat la spital pe parcursul prmiei reprize. Stelistul s-a întors apoi la stadion, el suferind o contuzie severă la tibie, nu şi o fractură. ^ Mai multe persoane prezente la tribuna oficială discutau despre o posibilă demitere a preşedintelui gazdelor, Florin Prunea. Acesta a replicat după meci: “Nu vreau să plec de la Iaşi! Am tot încercat să vorbesc cu domnul primar, însă nu am reuşit. Nu cred că are ceva cu mine. Înainte de alegeri era mereu cu noi, în vestiar. Oricum, nu cred că are cine să vină în locul meu!” a spus fostul portar, care a adăugat: “Niciodată nu am văzut Steaua aşa de slabă. Noi avem probleme mari la jucătorii sub 21 de ani”. ^ Una din persoanele despre care se discută că ar putea fi cooptată în conducerea clubului ieşean este omul de afaceri Manuel Onofrei.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “Sunt mulţumit de modul în care s-a mişcat echipa, se vede o schimbare. Boiciuc este un copil, a făcut o greşeală mare. Chiar dacă am jucat în zece, băieţii s-au achitat de sarcini. Steaua a marcat dintr-o lovitură liberă care nu a fost. I-am zis şi arbitrului asta, el m-a contrazis. Puteam egala, am avut o bară. În afară de gol, Steaua nu a avut vreo altă ocazie”.
Laurenţiu Reghecampf: “Iaşul are jucători buni, dar a uitat să joace fotbal. Steaua a arătat ca o echipă campioană. Jocul a fost bun, dar am uitat să finalizăm. Pe Toşca nu l-am folosit azi, dar va juca la Zurich. Arbitrajul a fost corect”.
 
 
Foto www.gsp.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri