anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

La USAMV Iaşi admiterea la ID şi doctorat sunt în plină desfăşurare

GALERIE
Sigla usamv
 • Sigla usamv
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează concurs de admitere pentru învăţământul la distanţă (ID) şi pentru ocuparea granturilor de studii doctorale. Cei interesaţi de ID pot  veni la înscrieri până pe 26 septembrie, domeniile pentru care pot opta fiind Agronomie, Inginerie şi management, Horticultură şi Zootehnie.

Numărul total de locuri la această formă de învăţământ este de 225, iar criteriile de admitere sunt aceleaşi ca şi la învăţământul de zi, pe baza notelor de la bacalaureat, mai exact 50 % nota de la limba şi literatura română şi 50 % nota la altă probă scrisă, la alegere. Mai trebuie precizat ca absolvenţii cursurilor la ID se bucură de aceleaşi drepturi ca şi tinerii care finalizează cursurile la zi.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, Şcoala Doctorală de Agronomie, Horticultură şi Zootehnie pune la dispoziţia celor interesaţi 30 de locuri bugetate (din care 15 cu bursă şi 15 fără bursă) şi 6 locuri cu taxă, în timp ce Şcoala Doctorală de Medicină Veterinară scoate la concurs 10 locuri bugetate (din care 5 cu bursă şi 5 fără bursă) şi 4 locuri cu taxă.

Conform calendarului stabilit pentru admiterea la doctorat, până pe 25 septembrie are loc înscrierea candidaţilor, iar între 26 şi 29 septembrie sunt prevăzute examenul de competenţă lingvistică la una din limbile cunoscute, de circulaţie internaţională, şi colocviul de admitere la specializarea de doctorat pentru care a optat candidatul.

Afişarea rezulatelor este programată pentru data de 30 septembrie.
Pentru mai multe informaţii poate fi consultat site-ul www.uaiasi.ro/admitere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.