La USAMV Iaşi se testează berea cu ghimbir
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

La USAMV Iaşi se testează berea cu ghimbir

GALERIE
bere
  • bere
- +

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) testează reţeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducţie.

Tinerii de la specializările ce aparţin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei şarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic.

”Studenţii de la specializările Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară au participat, pe faze de lucru, la realizarea primei tranşe de bere cu ghimbir din atelierul nostru de microproducţie. Am parcurs toate etapele, inclusiv analiza senzorială, iar reacţiile au fost mult peste aşteptările noastre”, a transmis ing. dr. Vasile Dobre, responsabil în cadrul atelierului de microproducţie bere al USAMV Iaşi.

În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezenţa bioxidului de carbon, iar studenţii care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială sunt încântaţi de produsul obţinut.

”În primul rând, aş putea spune că este printre cele mai frumoase şi interesante aspecte ale studenţiei mele, acesta al testării şi al aprecierii produselor noastre. În ceea ce priveşte berea noastră cu ghimbir, pe care am degustat-o în practică, aş putea spune că mi-a plăcut, însă mai degrabă pot spune că sunt fidelă berii clasice, nu celei cu arome. Este foarte interesant să vezi cum se fabrică berea, să vezi tot fluxul tehnologic până la produsul finit, suntem foarte norocoşi că avem parte de astfel de experienţe la facultatea noastră”, a spus Iulia Şincu, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.