La USAMV Iaşi se testează berea cu ghimbir
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

La USAMV Iaşi se testează berea cu ghimbir

GALERIE
bere
  • bere
- +

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) testează reţeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducţie.

Tinerii de la specializările ce aparţin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei şarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic.

”Studenţii de la specializările Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară au participat, pe faze de lucru, la realizarea primei tranşe de bere cu ghimbir din atelierul nostru de microproducţie. Am parcurs toate etapele, inclusiv analiza senzorială, iar reacţiile au fost mult peste aşteptările noastre”, a transmis ing. dr. Vasile Dobre, responsabil în cadrul atelierului de microproducţie bere al USAMV Iaşi.

În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezenţa bioxidului de carbon, iar studenţii care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială sunt încântaţi de produsul obţinut.

”În primul rând, aş putea spune că este printre cele mai frumoase şi interesante aspecte ale studenţiei mele, acesta al testării şi al aprecierii produselor noastre. În ceea ce priveşte berea noastră cu ghimbir, pe care am degustat-o în practică, aş putea spune că mi-a plăcut, însă mai degrabă pot spune că sunt fidelă berii clasice, nu celei cu arome. Este foarte interesant să vezi cum se fabrică berea, să vezi tot fluxul tehnologic până la produsul finit, suntem foarte norocoşi că avem parte de astfel de experienţe la facultatea noastră”, a spus Iulia Şincu, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.