Laborator de cofetărie pentru tinerii cu deficienţe de văz şi auz (GALERIE FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O unitate şcolară deschide un centru unic în ţară

Laborator de cofetărie pentru tinerii cu deficienţe de văz şi auz (GALERIE FOTO)

GALERIE
Inaugurare la Liceul Pavelcu (D2)
  • Inaugurare la Liceul Pavelcu (D2)
- +

Tinerii cu surdocecitate (combinaţie de deficienţe de văz şi de auz) din Iaşi vor învăţa tainele modelării marţipanului. Un laborator dotat cu echipamente de cofetărie în valoare de 40.000 de lei a fost inaugurat în incinta Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“. Acesta este al treilea atelier protejat dezvoltat de Fundaţia „Sense Internaţional“, după mini-tipografia din Bucureşti şi sera din Galaţi. Proiectul îşi propune să sprijine integrarea socioprofesională a elevilor cu surdocecitate, formându-le abilităţi ce pot fi valorificate pe parcursul întregii vieţi, contribuind la creşterea gradului de autonomie personală. „Ei au nevoie de programe speciale de intervenţie timpurie, dar şi de servicii educative adecvate, pentru a învăţa să comunice şi să înţeleagă lumea din jurul lor. Ideea acestui proiect s-a născut ca răspuns la solicitările primite din partea părinţilor şi profesorilor, îngrijoraţi de soarta copiilor“, a subliniat Cristiana Salomie, director al fundaţiei „Sense“. Prezentă la inaugurare, Liana Mitran, inspector general în cadrul Ministerului, a lăudat sistemul de învăţământ special de la Iaşi. Totodată, Victorel Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a promis o finanţare mai bună pentru anul 2014, când va propune dotarea camerelor de internat din şcolile speciale cu televizor şi asigurarea conexiunii la Internet. Iniţiativa a fost lăudată şi de Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. „Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă o formă de a oferi o şansă în plus spre evoluţie, spre educaţie, pentru tineri aflaţi într-o zonă de risc, într-o nefericită situaţie de dizabilitate complexă“, a punctat şefa IŞJ.

 

GALERIE FOTO

 

Tot ieri a fost deschis oficial Centrul de Sprijin în Intervenţie Timpurie. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani vor urma şedinţe de tratament şi recuperare într-un spaţiu amenajat modern, cu fonduri de 24.000 de lei din partea Fundaţiei „Orange“ şi „Orange România“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.