Laborator de cofetărie pentru tinerii cu deficienţe de văz şi auz (GALERIE FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

O unitate şcolară deschide un centru unic în ţară

Laborator de cofetărie pentru tinerii cu deficienţe de văz şi auz (GALERIE FOTO)

GALERIE
Inaugurare la Liceul Pavelcu (D2)
  • Inaugurare la Liceul Pavelcu (D2)
- +

Tinerii cu surdocecitate (combinaţie de deficienţe de văz şi de auz) din Iaşi vor învăţa tainele modelării marţipanului. Un laborator dotat cu echipamente de cofetărie în valoare de 40.000 de lei a fost inaugurat în incinta Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“. Acesta este al treilea atelier protejat dezvoltat de Fundaţia „Sense Internaţional“, după mini-tipografia din Bucureşti şi sera din Galaţi. Proiectul îşi propune să sprijine integrarea socioprofesională a elevilor cu surdocecitate, formându-le abilităţi ce pot fi valorificate pe parcursul întregii vieţi, contribuind la creşterea gradului de autonomie personală. „Ei au nevoie de programe speciale de intervenţie timpurie, dar şi de servicii educative adecvate, pentru a învăţa să comunice şi să înţeleagă lumea din jurul lor. Ideea acestui proiect s-a născut ca răspuns la solicitările primite din partea părinţilor şi profesorilor, îngrijoraţi de soarta copiilor“, a subliniat Cristiana Salomie, director al fundaţiei „Sense“. Prezentă la inaugurare, Liana Mitran, inspector general în cadrul Ministerului, a lăudat sistemul de învăţământ special de la Iaşi. Totodată, Victorel Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a promis o finanţare mai bună pentru anul 2014, când va propune dotarea camerelor de internat din şcolile speciale cu televizor şi asigurarea conexiunii la Internet. Iniţiativa a fost lăudată şi de Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. „Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă o formă de a oferi o şansă în plus spre evoluţie, spre educaţie, pentru tineri aflaţi într-o zonă de risc, într-o nefericită situaţie de dizabilitate complexă“, a punctat şefa IŞJ.

 

GALERIE FOTO

 

Tot ieri a fost deschis oficial Centrul de Sprijin în Intervenţie Timpurie. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani vor urma şedinţe de tratament şi recuperare într-un spaţiu amenajat modern, cu fonduri de 24.000 de lei din partea Fundaţiei „Orange“ şi „Orange România“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.