Laborator de tehnologie, inginerie şi matematică la Liceul „Dimitrie Leonida”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Laborator de tehnologie, inginerie şi matematică la Liceul „Dimitrie Leonida”

GALERIE
dimitrie leonida
  • dimitrie leonida
- +

Primul laborator STEM pentru învăţământul profesional dual din zona Moldovei va fi inaugurat miercurea aceasta la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Iaşi. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, primul laborator STEM (Sience-Technology-Engineering-Math) „ENERGOBW” pentru învăţământul profesional dual din zona Moldovei fiind finanţat din Fondul BorgWarner România şi implementat de Fundaţia Comunitară Iaşi.

„Producţia industrială de viitor se va dezvolta în simbioză cu tehnica modernă de informaţie şi comunicare. Baza tehnică pentru realizarea acestui scop o constituie sistemele digitale interconectate. Aceste sisteme fac posibilă, în Industrializarea 4.0 (Digital factory 4.00), o producţie în care operatorii, maşinile, instalaţiile, logistica şi produsul comunică şi cooperează unele cu altele nemijlocit. Interconectarea va face posibil un salt de la supravegherea unui mic segment de producţie, până la auto-organizarea unui lanţ întreg, chiar a unei întreprinderi”, explică reprezentanţii instituţiei de învăţământ preuniversitar.

Potrivit acestora, scopul investiţiei este acela de a pregătii tineri încă de pe băncile şcolii pentru cerinţele noilor locuri de muncă din industria 4.0 şi pentru noile tehnologii industriale.

În cee ce priveşte modul în care elevii vor putea să se pregătească în cadrul acestui laborator, reprezentanţii Liceului „Leonida” precizează că abordarea este una interdisciplinară. Astfel, de la predarea separată a materiilor se doreşte la o abordare integrată, cu aplicaţii conectate la lumea reală.

„Se poate afirma că STEM este centrat pe îmbunătăţirea calităţii educaţiei în vederea pregătirii de specialişti competenţi în domeniul tehnologiilor înalte (high-tech workers) şi de cetăţeni capabili să opereze într-o societate dependentă de tehnologie”, au adăugat reprezentanţii instituţiei de învăţământ din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.