anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Laborator ultramodern, Creative Business Lab, creat cu ajutorul a patru companii la FEAA

GALERIE
creative business lab
 • creative business lab
- +

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) a fost lansat primul Creative Business Lab din cadrul universităţii, un proiect realizat cu suportul mediului de afaceri ieşean.

Inaugurarea proiectului s-a făcut în prezenţa prof.dr. Teodora Roman - decan al FEAA, a reprezentanţilor companiilor partenere, precum şi a unui număr limitat de profesori şi studenţi, pentru a respecta restricţiile impuse de situaţia pandemică.

Dedicat studenţilor şi profesorilor de la FEAA, laboratorul B618 (corp B, et. 3) a fost transformat într-un spaţiu modern şi dotat la standarde actuale, prin contribuţia financiară şi implicarea a patru companii ieşene: Amazon Development Center, Canopy, Iulius şi Hindawi.

„Proiectul a fost gândit pentru a facilita integrarea de activităţi creative în procesul educaţional şi se doreşte a fi o invitaţie la o strânsă colaborare între mediul academic şi cel privat, urmând a fi utilizat atât pentru cursuri şi seminarii, cât şi pentru workshopuri şi evenimente susţinute de companiile fondatoare, precum şi de alţi actori ai mediului de afaceri. Conceptul arhitectural a fost realizat de echipa Mora.architects pornind de la 6 concepte dezvoltate de echipe mixte studenţi, profesori şi absolvenţi în cadrul unui workshop de Design Thinking pentru inovarea spaţiilor educaţionale organizat de lect.dr. Patricea Bertea“, au precizat reprezentanţii FEAA.

Laboratorul pune la dispoziţia profesorilor şi studenţilor material didactic pentru metodologii precum Lego Serious Play şi Design Thinking, cunoscute şi utilizate în mediul corporate pentru susţinerea procesului de inovaţie.

Proiectul B618 - Creative Business Lab este şi beneficiar al primei biblioteci de Neuroştiinţă şi Business, prin parteneriatul încheiat de FEAA şi Mind Architect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.