Laborator ultramodern, Creative Business Lab, creat cu ajutorul a patru companii la FEAA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Laborator ultramodern, Creative Business Lab, creat cu ajutorul a patru companii la FEAA

GALERIE
creative business lab
  • creative business lab
- +

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) a fost lansat primul Creative Business Lab din cadrul universităţii, un proiect realizat cu suportul mediului de afaceri ieşean.

Inaugurarea proiectului s-a făcut în prezenţa prof.dr. Teodora Roman - decan al FEAA, a reprezentanţilor companiilor partenere, precum şi a unui număr limitat de profesori şi studenţi, pentru a respecta restricţiile impuse de situaţia pandemică.

Dedicat studenţilor şi profesorilor de la FEAA, laboratorul B618 (corp B, et. 3) a fost transformat într-un spaţiu modern şi dotat la standarde actuale, prin contribuţia financiară şi implicarea a patru companii ieşene: Amazon Development Center, Canopy, Iulius şi Hindawi.

„Proiectul a fost gândit pentru a facilita integrarea de activităţi creative în procesul educaţional şi se doreşte a fi o invitaţie la o strânsă colaborare între mediul academic şi cel privat, urmând a fi utilizat atât pentru cursuri şi seminarii, cât şi pentru workshopuri şi evenimente susţinute de companiile fondatoare, precum şi de alţi actori ai mediului de afaceri. Conceptul arhitectural a fost realizat de echipa Mora.architects pornind de la 6 concepte dezvoltate de echipe mixte studenţi, profesori şi absolvenţi în cadrul unui workshop de Design Thinking pentru inovarea spaţiilor educaţionale organizat de lect.dr. Patricea Bertea“, au precizat reprezentanţii FEAA.

Laboratorul pune la dispoziţia profesorilor şi studenţilor material didactic pentru metodologii precum Lego Serious Play şi Design Thinking, cunoscute şi utilizate în mediul corporate pentru susţinerea procesului de inovaţie.

Proiectul B618 - Creative Business Lab este şi beneficiar al primei biblioteci de Neuroştiinţă şi Business, prin parteneriatul încheiat de FEAA şi Mind Architect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.