Lăcomia unor patroni de firme nu are limite
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lăcomia unor patroni de firme nu are limite

O brutărie din Podul de Piatră a fost prinsă cu o cantitate de 400 de kilograme de făină, expirată de jumătate de lună , ce era pe punctul să fie introdusă în procesul de fabricaţie.

GALERIE
BRUTARIE2
  • BRUTARIE2
- +

O brutărie a fost prinsă ieri pe picior greşit de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi. Aceştia au descoperit că la o unitate din Podul de Piatră se folosea făină care avea termenul de valabilitate expirat. Este vorba de o cantitate destul de mare

„În urma unui control efectuat în data de 29.08.2013, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi, verificând activitatea unei brutării din Municipiul IaşIi, zona Podul de Piatră au identificat în spaţiul de depozitare al acesteia cantitatea de 400 de kilograme de făină având termenul de valabilitate depăşit de la data de 10.08.2013”, a precizat Marian Grigoraş, comisar şef al Comisariatului Regional de Protecţie a Consumatorului. Se pare că făina ar fi urmat să fie folosită ca materie primă în procesul de producţie dacă nu era depistată neregula şi ieşenii ar fi mâncat pâinea respectiv. „Având în vedere fapta constatată, a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 6000 de lei. Totodată, cu privire la acea făină a fost dispusă măsura retragerii din circuitul consumului uman. În prezent, instituţia noastră desfăşoară o acţiune tematică de control privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie”, a conchis Marian Grigoraş. De-a lungul timpului, situaţii similare au fost întâlnite şi în alte judeţe. De exemplu, la începutul anului, o tonă şi jumătate de făină expirată a fost confiscată de la o brutărie din Gorj, iar patronul acestui punct de lucru a fost amendat cu 20 de milioane de lei. La momentul respectiv, administratorul brutăriei a făcut un experiment inedit pentru a le arăta celor de la Direcţia Sanitar Veterinară din Gorj că nu păţeşte nimic dacă mănână pâine fabricată din făină expirată. Aşadar, bărbatul a făcut o pâine de 300 de grame din făină respectivă. Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au decis să distrugă cantitatea de 1,5 tone.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.