Lansare de carte la Iași! Volum omagial dedicat profesorului Stelian Dumistrăcel
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lansare de carte la Iași! Volum omagial dedicat profesorului Stelian Dumistrăcel

GALERIE
volum omagial
  • volum omagial
- +

Sâmbăta aceasta va avea loc lasarea volumului „Împotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistrăcel ‘80. Cu 30 de scrisori către revista Timpul“.

Cartea este editată de către Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi „ca o reverenţă pentru Profesorul Stelian Dumistrăcel, care a format generaţii de studenţi de la Jurnalism în ceea ce priveşte discursul jurnalistic“, menţionează reprezentanţii asociaţiei studenţeşti

Evenimentul de lansare va avea loc în incinta librăriei Cărtureşti din Palas Mall pe data de 19 august, începând cu ora 17.00, chiar în ziua în care profesorul, lingvistul şi cercetătorul Stelian Dumistrăcel îşi aniversează împlinirea vârstei de 80 de ani. 

„Ne dorim ca acest volum să vină ca o mulţumire din partea studenţilor de la Jurnalism  pentru toată dăruirea şi pasiunea cu care Profesorul Stelian Dumistrăcel vine de fiecare dată în faţa catedrei şi ne vorbeşte despre limba română şi discursul jurnalistic. Credem cu tărie că profesorul nostru este unul dintre cei mai importanţi lingvişti la ora actuală. Ne mândrim că suntem sau că unii dintre noi au fost studenţii domniei sale şi evenimentul este şi o invitaţie deschisă pentru a-l sărbători chiar de ziua de naştere. Dincolo de ceea ce ne-a predat ca teorie la Jurnalism, profesorul Stelian Dumistrăcel ne-a transmis o anumită stare şi un fel de-a fi al studentului în continuă căutare“, explică reprezentanţii asociaţiei.

Volumul care va fi lansat sâmbătă cuprinde treizeci de articole apărute în Revista „Timpul“, dar şi o selecţie de interviuri şi articole publicate în alte diverse periodice.

Stelian-Traian Dumistrăcel s-a născut pe data de 19 august 1937 în Suceava, fiind cercetător ştiinţific la Institutul de Filologie Română „A. Philippide“ al Filialei Iaşi a Academiei Române din 1958. Profesorul Dumistrăcel a început să fie dascăl viitorilor jurnalişti din 1996, anul înfiinţării Departamentului de Jurnalistică şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. A publicat, în calitate de autor şi coautor, peste trei sute de titluri şi aproape o mie de articole în periodice culturale şi în cotidiene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.