Lansare dublă de carte la Palatul Braunstein din Iași: Dalina Bădescu și Pavel Șușară

luni, 04 noiembrie 2024, 03:33
2 MIN
 Lansare dublă de carte la Palatul Braunstein din Iași: Dalina Bădescu și Pavel Șușară

Marți, 5 noiembrie, de la ora 17, la Palatul Braunstein din Iași, sala Cupola, are loc o lansare dublă de carte. Cele două lucrări, În căutarea spațiului pierdut a istoricului de artă Dalina Bădescu și Urmele care se ridică la cer a scriitorului și criticului de artă Pavel Șușară, aduc, potrivit organizatorilor, perspective unice asupra artei, istoriei și literaturii. Evenimentul va fi moderat de prof.univ.dr. Bogdan Crețu și dr. Rodica Pop.

Cartea În căutarea spațiului pierdut a Dalinei Bădescu, apărută la Editura Tracus Arte într-o ediție revizuită și îmbogățită cu o serie nouă de imagini din istoria artei și a culturii care însoțesc textul cercetării, propune cititorului o incursiune prin istoria marilor spații sacre și în idealurile arhitecturii. De la grădini mitice la orașe ideale, Dalina Bădescu explorează simbolurile care au marcat arta și cultura globală, ducând cititorul până la „orașul Luminii”, o versiune a Paradisului.

Pavel Șușară, cunoscut pentru analiza sa profundă asupra realității și imaginarului, prezintă Urmele care se ridică la cer, o colecție de proze scurte care pătrund în misterele lumii înconjurătoare și ale introspecției. Aceste povestiri aduc împreună realitatea și fantasticul, trecând cititorul prin întrebări despre viață, moarte și iluzie, într-un stil umoristic și contemplativ.

Cine sunt Dalina Bădescu și Pavel Șușară

Dalina Bădescu (n. 1990) este istoric de artă și artist plastic. Este vicepreședintă a Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Pictură. Totodată, este doctor în Arhitectură, întrucât a absolvit în 2022 Școala Doctorală de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, cu o teză dedicată reprezentărilor arhitecturii sacre în arta plastică românească.

Pavel Șușară, născut în Bănia, județul Caraș-Severin, în 1952, a debutat în poezie în 1977, iar primul său volum, Regula Jocului, a apărut în 1996 la Editura Crater. A fost colaborator de lungă durată al postului de radio Europa Liberă și al publicației „România Literară”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Artiștilor Plastici, secția critică, el este și expert în artă, atestat de Ministerul Culturii și evaluator ANEVAR. În calitate de președinte al Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România (ANEVAR), Pavel Șușară s-a remarcat nu doar ca artist și critic, ci și ca un opozant ferm al oricăror forme de marxism și totalitarism, fiind un apărător al libertății de exprimare în cultură și artă.

 

Citește și: 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii