Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Lansare inedită de carte la Librăria Orest Tafrali-Universitatea “Al. I. Cuza”

GALERIE
Sapte trasee
  • Sapte trasee
- +

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vă invită miercuri, 23 mai 2018, ora 17.00, la Librăria Orest Tafrali (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, corp A, parter), la lansarea volumului Iași – șapte trasee turistice tematice. Manual de explorare urbană, coordonat de Mihai Bulai şi avându-i drept autori pe Lucian Roşu, Alexandra Cehan, Cosmin Ceucă şi Tiberiu Teodor-Stanciu.

Invitaţi la eveniment: Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, prof.univ.dr. Corneliu Iaţu, prorector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof.univ.dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi dr. Sorin Iftimi, muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Palatului Culturii din Iaşi.

Partenerii evenimentului sunt Primăria Municipiului Iaşi, Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Centrul de Informare Turistică Iaşi, platforma Iaşi.Travel şi Atelierul Spre.Iași – șapte trasee turistice tematice. Manual de explorare urbană se doreşte a fi o lucrare de referinţă în promovarea identităţii turistice a oraşului de pe cele şapte coline. Bogat ilustrat, volumul fundamentează existenţa a şapte teme culturale consistente ale oraşului: oraşul celor trei uniri, oraşul artelor, arhitectura comunismului, moştenirea evreiască, patrimoniul religios şi rolul de destinaţie de pelerinaj al Iaşului, perioada romantică şi colinele Iaşului – spaţiu de recreere şi cultură.

Acestea au fost transpuse în tot atâtea trasee care leagă, fiecare, principalele 11 obiective de interes turistic ale fiecărei teme: locuri, străzi, pieţe, monumente, clădiri. Cele 77 de puncte de interes turistic au fost tratate după o metodă bine definită, croită pe experienţa oferită de ghidul de turism: poziţie geografică, etimologie, structură, istoric şi legende, arhitectură, utilitatea actuală, alte elemente suplimentare. Studiile au fost realizate de o echipă de geografi şi au a inclus şi o amplă consultare a specialiştilor ieşeni din cele mai diverse domenii care au legătură cu turismul: istorici, arhitecţi, ghizi de turism, manageri ai instituţiilor publice şi ai agenţiilor de turism receptoare, experţi, oameni pasionaţi de Iaşi. Astfel, lucrarea se constituie drept un mini-manual al ghidului de turism şi, în acelaşi timp, îşi propune să îmbogăţească experienţa vizitării oraşului Iaşi.

Mihai Bulai, coordonatorul acestei cărţi, a absolvit specializarea Geografie – Limba şi Literatura Franceză din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Experienţa în sectorul ospitalităţii hoteliere şi al transporturilor aeriene, cercetarea doctorală pe tema turismului şi a accesibilităţii turistice, experienţa în echipe de lucru pentru elaborarea de politici de planificare teritorială, pasiunea pentru oraşul Iaşi au stat la baza realizării proiectului de ghid turistic. Actualmente este lector doctor în cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde activează ca prodecan pe relaţii internaţionale, imagine universitară şi relaţia cu piaţa muncii. A demarat proiecte de anvergură în calitate de manager de proiecte, cum ar fi INTERFACE-IS (dezvoltarea a şapte trasee tematice la Iaşi) şi STMI-ZMI (Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane Iaşi). Este un neobosit susţinător al destinaţiei turistice Iaşi prin tururile ghidate, campaniile de promovare, formarea continuă de ghizi de turism, implicarea în activităţile cultural-recreative de amploare ale urbei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri