Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Lansare inedită la Iaşi: centrale cu economii substanţiale

GALERIE
centrale beretta
  • centrale beretta
- +

Acestea, produse de firma italiană Beretta, sunt destinate doar clădirilor mari. Producătorul promite economii între 15-65% la combustibili 

O firmă din Iaşi aduce pe piaţă o ofertă care promite economii de până la 65% la combustibilii pentru centrale termice destinate clădirilor mari. Unice pe piaţa din România, produse de firma italiană Be­retta, instalaţiile au fost prezentate ieri pentru prima dată la Iaşi la o întâlnire unde, alături de specialiştii ieşeni, au vorbit despre beneficiile sistemului chiar producătorii italieni. „Este vorba de grupuri termice în condensare, adaptate pentru instalarea la exterior sau în camera centralei termice. Utilizarea acestora permite o economie de combustibili faţă de ca­zanele clasice între 15 şi 65%, rezultatele fiind obţinute în urma experimentelor fabricii Beretta. Această economie este calculată şi garantată de producător în funcţie de fiecare aplicaţie în parte“, a explicat Bogdan Ilisei, administratorul firmei ieşene „Kazan“, care a adus pe piaţa din România aceste sisteme. 

De precizat că, alături de economiile la combustibil, instalaţiile permit controlul prin internet al funcţionării echipamen­telor, cu observarea acestei funcţionări atât de către beneficiar, cât şi de către fabrica Beretta Italia. De asemenea, sunt uşor de între­ţinut, fiecare model putând fi verificat sau reparat în mod individual în timp ce celelalte cazane din cascadă funcţionează. „Alături de toate aceste beneficii se poate utiliza în mod maxim spaţiul disponibil: o instalare în cascadă a mai multor unităţi poate fi realizată în linie sau spate în spate. Grupurile termice au asamblate din fabrică toate elementele necesare pentru o conectare facilă la instalaţie. Aceste instalaţii sunt foarte utile şi practice şi pentru clădirile unde se doreşte schimbarea unei instalaţii vechi de încălzire“, a mai adăugat Bogdan Ilisei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri