Lansarea Cameliei Gavrilă la Primărie: tema învățată la proiecte, bâlbâieli la notare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lansarea Cameliei Gavrilă la Primărie: tema învățată la proiecte, bâlbâieli la notare

GALERIE
camelia gavrila
  • camelia gavrila
- +

„Este o notă de promovare, nu cu 5 pentru că i-aş pune un plus care ţine de anumite lucruri care s-au făcut. (...) dar sunt, în acelaşi timp, absenţe inacceptabile”, a spus Camelia Gavrilă, ieri, când şi-a lansat candidatura la Primărie. Consilierii locali ai PSD au fost notaţi „undeva între 4 şi 5”. Planurile prof. Gavrilă pentru Iaşi au nevoie de 400 de milioane de euro, bani care ar trebui obţinuţi accesarea fondurilor europene

PSD şi-a lansat ieri programul de guvernare locală: unul ambiţios, plin de promisiuni şi frumos „pictat” în randări foto/video şi reviste electorale. Prezentarea fiecărui proiect a fost făcută de către candidatul PSD la funcţia de primar, Camelia Gavrilă. Cele peste 30 de proiecte însumează circa 400 milioane euro, adică aproape cât două bugete locale ale municipiului Iaşi. Ca durată de execuţie, nu există proiect care să depăşească termenul de 4 ani. În ceea ce priveşte finanţarea, principala sursă ar fi fondurile europene.

Lista proiectelor candidatului PSD

Printre cele mai costisitoare proiecte se numără extinderi de linii de tramvai (spre zone precum ERA, Lunca Cetăţuii, Tomeşti şi Holboca), amenajarea zonei şes Bahlui (complex sportiv cu stadion, sală polivalentă şi bazin olimpic, un parc de 20 hectare) şi pasaje subterane în Podu Roş (în lungul splaiurilor). Doar aceste proiecte au o valoare estimată totală de peste 265 milioane euro. Candidatul PSD a subliniat că în zona de şes Bahlui nu s-a conturat încă vreo viziune, cu toate că Primăria are circa 55 hectare în proprietate publică. „Sunt proiecte de anvergură, proiecte care presupun fonduri, proiecte care presupun susţinere, care presupun echipe, ambiţie, dedicare, dar ele trebuie să aparţină şi treptat să ne îndreptăm spre acestea într-un Iaşi modern, creativ, într-un Iaşi aflat în dezvoltare”, a comentat Gavrilă.

Alte proiecte vizează o nouă autogară (la garajul CTP din Tudor Vladimirescu), amenajarea a 1.000 de parcări (subterane şi supraterane în cartiere), realizarea unui muzeu al satului moldovenesc, revitalizarea centrului Iaşului (reabilitarea parcului Teatrului Naţional, refacerea faţadelor clădirilor de pe str. Cuza Vodă), diverse forme de sprijinire a antreprenoriatului, amenajarea de piste de biciclişti, digitalizarea administraţiei locale şi diverse proiecte pentru sprijnirea mediul educaţional şi sistemul de sănătate (campusuri şcolare, creşe, centre de excelenţă etc.).

Ce notă îi acordă prof. Gavrilă primarului Chirica pentru actualul mandat

Gavrilă i-a acordat ieri notă de trecere primarului Mihai Chirica şi i-a lăsat repetenţi pe consilierii locali actuali ai PSD. „Aşa cum la bacalaureat nota de trecere este 6, cam aceasta ar fi nota pe care i-aş da-o. Este o notă de promovare, nu cu 5 pentru că i-aş pune un plus care ţine de anumite lucruri care s-au făcut. (...) dar sunt, în acelaşi timp, absenţe inacceptabile în privinţa unor demersuri de proiecte mari pe care ar fi putut să le pornească. (...) Am văzut câteva lucruri în zona de patrimoniu, am văzut nişte străzi asfaltate, am văzut nişte elemente de funcţionalitate a oraşului, am văzut nişte aspecte de estetică şi atât. (...) Se pare că (Mihai Chirica, n.r.) a rămas la nivelul de director tehnic”, a comentat Gavrilă. În ceea ce priveşte actualul grup PSD din Consiliul Local, candidatul PSD a precizat că i-ar nota pe consilieri „undeva între 4 şi 5”. „Au dezamăgit, nu au avut puterea de a se obiectiva, au plecat şi au întors spatele partidului care i-a susţinut, nu au fost alături de proiectele noastre. Nota mea este modestă pentru ei şi dezamăgirea pe măsură”, a subliniat deputatul PSD. Dintre cei 14 consilieri PSD care au intrat în deliberativ în 2016, doar trei se mai regăsesc pe actuala listă a social-democraţilor pentru alegerile locale din 27 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.